Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Άρνηση Δημόκριτου να αναλάβει την έρευνα για βαρέα μέταλλα στο έδαφος αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης
Άρνηση Δημόκριτου να αναλάβει την έρευνα για βαρέα μέταλλα στο έδαφος αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης

Άρνηση Δημόκριτου να αναλάβει την έρευνα για βαρέα μέταλλα στο έδαφος αποκάλυψε η αντιπεριφερειάρχης

Παρέμβαση της Επιτροπής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, παρενέβησαν μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών προκειμένου να απευθύνουν ερωτήματα προς την Περιφερειακή Αρχή σχετικά με τις ενέργειές της για την καύση απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις αφορούσαν τις ενέργειες για τη δημιουργία δικτύου μετρητών αέριων ρύπων και σύστασης επιστημονικής ομάδας για τη διενέργεια μετρήσεων, τη διενέργεια ελέγχων για βαρέα μέταλλα, καθώς και τη χρηματοδότηση έρευνας για την αέρια ρύπανση της πόλης, όπως είχε υποσχεθεί η Αρχή σε παλιότερη συνεδρίαση.

Να σημειωθεί ότι η παρέμβαση της Επιτροπής έγινε μετά από σχετική επερώτηση που κατέθεσε στο Συμβούλιο η περιφερειακή παράταξη ΛΑΣ.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη σχετικά, πριν λίγες ημέρες συναντήθηκε με το Διευθυντή του Δημόκριτου και συζήτησαν το θέμα της ανάληψης από το Δημόκριτο της έρευνας για βαρέα μέταλλα στο έδαφος, πράγμα που εκείνος αρνήθηκε με ανίσχυρα επιχειρήματα.

Από τη μεριά της Περιφέρειας, όπως ανακοίνωσε η κ. Κολυνδρίνη, έχουν δεσμευτεί 20.000 ευρώ για την έρευνα, η οποία θα υλοποιηθεί σε άλλο πιστοποιημένο εργαστήριο που για την ώρα … αναζητείται.

Το γεγονός ότι ο Δημόκριτος αρνήθηκε να αναλάβει την έρευνα εδάφους για τα βαρέα μέταλλα δεν εντυπωσιάζει.

Η Επιτροπή Αγώνα έχει ιδιαίτερα αναφερθεί στο παρελθόν στις προειδοποιημένες μετρήσεις του στην ΑΓΕΤ και τόλμησε να θέσει θέμα αξιοπιστίας τους. Το ότι, όμως, αρνείται να αναλάβει τις μετρήσεις εδάφους, που προφανώς δεν χωράνε προειδοποίηση γιατί φανερώνουν τη συσσώρευση βαρέων μετάλλων, φαίνεται ακόμα πιο ύποπτο. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι οι μελετητές που ανέλαβαν την πρόσφατη «έρευνα» για ρύπους του Δήμου Βόλου «αμέλησαν» να κάνουν μετρήσεις εδάφους, οι υποψίες για συντονισμένη προσπάθεια απόκρυψης της υποβάθμισης του προβλήματος είναι βάσιμες.

Ας ελπίσουμε ότι η Περιφέρεια θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ερευνήσει το πρόβλημα σε βάθος όπως οφείλει απέναντι στους πολίτες του Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση