Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόλο, αγώνας για τη ζωή ενάντια στην καταστροφή
Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόλο, αγώνας για τη ζωή ενάντια στην καταστροφή

Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βόλο, αγώνας για τη ζωή ενάντια στην καταστροφή

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στηρίζει τον αγώνα των Βολιωτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών (RDF-SRF) από την τσιμεντοβιομηχανία της Lafarge- ΑΓΕΤ και τη εργοστάσιου SRF από τον και θα συμμετέχει στο που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου στις 16 Μαρτίου.

Σε σχετική αναφέρεται: “Η καύση σκουπιδιών αποτελεί μια πηγή τεραστίων κερδών για τις πολυεθνικές  καθώς επιδοτείται, ταυτόχρονα όμως έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο και τους κατοίκους του.

Προκαλεί μαζική ρύπανση του περιβάλλοντος με επικίνδυνες ουσίες (, υδράργυρο, θάλειο, κάδμιο κ.α,). Απειλεί την υγεία των κατοίκων καθώς προκαλεί μια σειρά χρόνιων και θανατηφόρων αρρωστιών. Έχει επιπτώσεις στην τοπική , καθώς θα επηρεάσει την , την κτηνοτροφία τον τουρισμό.

Στη Χαλκιδική το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί. Μια πολυεθνική, αποψιλώνει ολόκληρο δάσος, ρυπαίνει τα νερά, καταστρέφει την τοπική (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία), επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων κι όταν αυτοί αγωνίζονται για τα αυτονόητα, το κράτος απαντά με βία και καταστολή.

Στις 16 Μαρτίου θα είμαστε κι εμείς εκεί. Αγωνιζόμαστε από κοινού για κάθε τόπο που απειλείται, ενάντια στα σχέδια πολυεθνικών και τοπικών αρχών, για να καταλάβουν πως η γη, το , ο αέρας είναι ζωτικά αγαθά και δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται, μας ανήκουν και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παλεύουμε γι' αυτά”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση