Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Eπιτροπή Πολιτών: Ανάκληση της απόφασης καύσης σκουπιδιών
Eπιτροπή Πολιτών: Ανάκληση της απόφασης καύσης σκουπιδιών

Eπιτροπή Πολιτών: Ανάκληση της απόφασης καύσης σκουπιδιών

Την ανάκληση της απόφασης καύσης σκουπιδιών από το εργοστάσιο της ,ζητά η κατά της καύσης απορριμμάτων.

Tα μέλη της ς είπαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου ότι τίθεται θέμα δημόσια υγείας, ζήτησαν τη νομοθετική παρέμβαση των βουλευτών της Μαγνησίας για απαγόρευση της καύσης σκουπιδιών σε όλη τη χώρα, την αναθεώρηση της απόφασης του Δήμου Βόλου για τη δημιουργία μονάδας SRF, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων στην πόλη, την άμεση εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης και την επαναλειτουργία των καταγραφικών συστημάτων της ΑΓΕΤ.

Όπως τόνισε το μέλος της ς, γεωλόγος Μάρκος Βαξεόπουλος, όλα τα επιχειρήματα της επιτροπής είναι βάσιμα και ότι “εμείς ως επιτροπή πολιτών διεκδικούμε ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, αυτό που μάθαμα εμείςκαι αυτό που μαθαίνουμε στα μας”. Κάλεσε δε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμβάλλουν να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, διαφορετικά είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη. “Θέλουμε σε αυτόν τον αγώνα όλους τους πολίτες. Ζητάμε από να δημοσιεύετε τις θέσεις μας. Να υπάρχει πολυφωνία στην πόλη, έστω και αν κάποιοι απο σας διαφωνείτε”, επισήμανε.

Η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου τόνισε ότι ο στόχος της εκδήλωσης πέτυχε καθώς οι πολίτες ενημερώθηκαν επιστημονικά και κατανοητά και το πρόβλημα αναδείχθηκε σε όλες του τις διαστάσεις. “Ατυχήματα που υπάρχουν στο εξωτερικό από παρόμοια εργοστάσια που καίνε σκουπίδια πρέπει να μας προβληματίσουν.
Η τάση παγκοσμίως είναι η παραγωγή μηδενικών αποβλήτων και η προώθηση της κυκλικής ς. Η σωστή ενημέρωση είναι το βασικό όπλο των πολιτών και η δική μας βέβαια συνεργασία με άλλα κινήματα ανά την Ελλάδα”.

Τέλος ζήτησε από τη δημοτική αρχή Βόλου να εφαρμόσει όσα προβλέπονται στο Τοπικό Σχέδιο για την Διαχείριση των Απορριμμάτων και όσα αναφέρονται στις σελίδες 62 και 63 για ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών.

Τέλος επισήμανε ότι στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί νέα ενημερωτική εκδήλωση με τον Πωλ Κόνετ, χημικό, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο οποίος θα μιλήσει για την , ενώ ετοιμάζεται παμβολιώτικο συλλαλητήριο το Μάρτιο του , κατά της καύσης σκουπιδιών και δημιουργίας ομάδας SRF.

"Αλιεύοντας" την είδηση