Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ανακοινώσεις παρατάσεων από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Ανακοινώσεις παρατάσεων από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας

Παράταση συνταγογράφησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς των ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους συνταγογράφους που έχουν εγγραφεί στο τηρούμενο ειδικό μητρώο της Υπηρεσίας μας ότι με το αριθ.πρωτ.7954/91534/24-8-2015 έγγραφο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, παρατείνεται η προαιρετική πιλοτική εφαρμογή του συστήματος συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων μέχρι 25/10/2015.

Η εξυπηρετεί τους παρακάτω στόχους:

Α) την εξοικείωση με την εφαρμογή των ενδιαφερομένων συνταγογράφων και επαγγελματιών χρηστών γεωργικών φαρμάκων. Ωστόσο, η έκδοση συνταγών μέχρι 25-10-2015 θα καταχωρείται στο σύστημα και πρέπει να είναι σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία.

Β) την υποβολή σχολίων με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης υπηρεσίας

Γ) την ιδιωτικών πακέτων από κάθε ενδιαφερόμενο, παρά το γεγονός ότι η ψηφιακή υπηρεσία της συνταγογράφησης θα παρέχεται δωρεάν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος & Ενέργειας..

Στις 26-10-2015 η δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής ολοκληρώνεται και μετά τις 26-11-2015 καθίσταται υποχρεωτική η έκδοση συνταγής χρήσης γεωργικού φαρμάκου, ώστε να είναι νόμιμη η χορήγησή τους στους επαγγελματίες χρήστες.

 

Παράταση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων πληρωμής έτους υλοποίησης 2013-2014 για το Μέτρου 132 «Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα για την Ποιότητα Τροφίμων» του ΠΑΑ 2007-2013

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνς των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους δικαιούχους του Μέτρου 132 «Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα για την Ποιότητα Τροφίμων», ότι παρατείνεται η περίοδος υποβολής των αιτήσεων πληρωμής για το έτος εφαρμογής 2013-2014 έως και την Τρίτη 15/09/2015 (καταληκτική ημερομηνία).

Αιτήσεις πληρωμής που θα κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή και εντός 25 ημερολογιακών ημερών, δηλαδή έως την Δευτέρα 12-10-2015, θα θεωρούνται εκπρόθεσμες, με μείωση του ποσού ενίσχυσης κατά 1% για κάθε εργάσιμη μέρα. Εντός των προθεσμιών αυτών, ο δικαιούχος έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί , ενημερώνοντας εγγρά την Υπηρεσία μας για την πορεία του υ και τους λόγους καθυστέρησης υποβολής αίτησης πληρωμής.

Σε περίπτωση μη ς αίτησης πληρωμής ή αίτησης παράτασης δεόντως αιτιολογημένης εντός αυτών των προθεσμιών το θεωρείται ότι εγκαταλείφθηκε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση