Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » Ανακαλύπτοντας τη φύση της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου
Ανακαλύπτοντας τη φύση της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου

Ανακαλύπτοντας τη φύση της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου

Ο Φορέας Διαχείρισης της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας – Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της Πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας», του Ε.Π. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007-2013», ανέθεσε στην Ελληνική Ορνιθο Εταιρεία την υπηρεσία με τίτλο «Επιστημονικός συνεργάτης για την κατάρτιση του προγράμματος περιβαλλοντικής ενημέρωσης».

Το Υλικό Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Ανακαλύπτοντας τη της λίμνης Κάρλας και του Μαυροβουνίου” απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, σε της Α' βάθμιας και Β' βάθμιας Εκπαίδευσης και σε ενήλικες που επιθυμούν να γνωρίσουν το φυσικό περιβάλλον της προστατευόμενης περιοχής.

Το υλικό αποσκοπεί, στην προώθηση της γνώσης, στην ευαισθητοποίηση καθώς και στην άμεση επαφή των ομάδων με τη της προστατευόμενης περιοχής Κα.Μα.Κε.Βε. αλλά και στην πειραματισμού και διερευνητικής σκέψης με αντικείμενο το φυσικό περιβάλλον.

Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης αξιοποιούν πλήρως το υπάρχον υλικό του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης ών δίνοντας μεγαλύτερο βάρος σε δραστηριότητες ευχάριστες που έχουν τον χαρακτήρα του παιχνιδιού ενώ δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε , όργανα και άλλα μέσα για την υλοποίησή τους (τόσο για να είναι εύκολο να υλοποιηθούν όσο και για να υποδεικνύεται ότι δεν είναι απαραίτητη η “κατανάλωση” αγαθών για κάθε ενέργειά μας).

Η ενημέρωση των ομάδων (π.χ. ών, φοιτητών κ.λπ.) τόσο στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης όσο και στο πεδίο της προστατευόμενης περιοχής είναι χωρίς χρέωση και πραγματοποιείται εργάσιμες ημέρες κατόπιν συνεννόησης.

ια περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ 2425041403 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@fdkarlas.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση