Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ » 30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων
30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων

30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων

Η προστασία των νησιωτικών υγροτόπων κερδίζει την υποστήριξη του κόσμου. Η εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης έχει καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια να συσπειρώσει περισσότερους από 30.000 ανθρώπους σε ένα δίκτυο και να σταματήσει περισσότερες από 100 περιπτώσεις ς σε , Λέσβο και Πάρο.

Το «Δίκτυο πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων» δημιουργήθηκε το 2011, με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες στα τρία νησιά για την αξία των υγροτοπικών περιοχών από όλες τις απόψεις: οικονομική, οικολογική και κοινωνική. Σταδιακά το δίκτυο μετετράπη σε ασπίδα προστασίας, «υιοθετώντας» περισσότερους από 100 υγρότοπους στα τρία νησιά και μεριμνώντας για την προστασία τους. Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή 400 υπαλλήλων της τοπικής και περιφερειακής αυτος που χειρίζονται τα θέματα αυτά.
«Το δεν έχει φωνή, οι πολίτες όμως έχουν! Αυτό ακριβώς μας ώθησε πριν από έξι χρόνια στη δημιουργία του “Δικτύου πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων”», αναφέρει ο Θάνος ιαννακάκης, συντονιστής του προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της ς» στη . «Οι νησιώτικοι , παρά τη μεγάλη οικολογική, κοινωνική και πολιτιστική αξία που έχουν, αντιμετωπίζονται συχνά ως περιοχές μειωμένης σημασίας, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται συστηματικά. Με τη του Δικτύου, στόχος μας είναι η δημιουργία δράσεων που θα μας επιτρέψουν να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για τη σημασία των υγρότοπων, καθώς και να τους κινητοποιήσουμε προκειμένου να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην προστασία των μοναδικών αυτών οικοσυστημάτων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση