Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / 30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων
30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων

30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων

Η προστασία των νησιωτικών υγροτόπων κερδίζει την υποστήριξη του κόσμου. Η εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης έχει καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια να συσπειρώσει περισσότερους από 30.000 ανθρώπους σε ένα δίκτυο και να σταματήσει περισσότερες από περιπτώσεις υποβάθμισης σε , Λέσβο και Πάρο.

Το «Δίκτυο πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων» δημιουργήθηκε το 2011, με σκοπό να ενημερώσει τους στα τρία για την αξία των υγροτοπικών περιοχών από όλες τις απόψεις: οικονομική, οικολογική και κοινωνική. Σταδιακά το δίκτυο μετετράπη σε ασπίδα προστασίας, «υιοθετώντας» περισσότερους από υγρότοπους στα τρία και μεριμνώντας για την προστασία τους. Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή 400 υπαλλήλων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης που χειρίζονται τα θέματα αυτά.
«Το περιβάλλον δεν έχει φωνή, οι όμως έχουν! Αυτό ακριβώς μας ώθησε πριν από έξι χρόνια στη του “Δικτύου πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων”», αναφέρει ο Θάνος Γιαννακάκης, συντονιστής του προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας» στη . «Οι νησιώτικοι υγρότοποι, παρά τη μεγάλη οικολογική, κοινωνική και πολιτιστική αξία που έχουν, αντιμετωπίζονται συχνά ως περιοχές μειωμένης σημασίας, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται συστηματικά. Με τη δύναμη του Δικτύου, στόχος μας είναι η δράσεων που θα μας επιτρέψουν να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για τη σημασία των υγρότοπων, καθώς και να τους κινητοποιήσουμε προκειμένου να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην προστασία των μοναδικών αυτών οικοσυστημάτων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση