Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / 30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων

30.000 πολίτες στην προστασία νησιωτικών υγροτόπων

Η προστασία των νησιωτικών υγροτόπων κερδίζει την υποστήριξη του κόσμου. Η εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF έχει καταφέρει τα τελευταία έξι χρόνια να συσπειρώσει περισσότερους από 30.000 ανθρώπους σε ένα δίκτυο και να σταματήσει περισσότερες από 100 περιπτώσεις υποβάθμισης σε Κρήτη, Λέσβο και Πάρο.

Το «Δίκτυο πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων» δημιουργήθηκε το 2011, με σκοπό να ενημερώσει τους πολίτες στα τρία νησιά για την αξία των υγροτοπικών περιοχών από όλες τις απόψεις: οικονομική, οικολογική και κοινωνική. Σταδιακά το δίκτυο μετετράπη σε ασπίδα προστασίας, «υιοθετώντας» περισσότερους από 100 υγρότοπους στα τρία νησιά και μεριμνώντας για την προστασία τους. Παράλληλα διοργανώθηκαν συναντήσεις εργασίας με τη συμμετοχή 400 υπαλλήλων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης που χειρίζονται τα θέματα αυτά.
«Το περιβάλλον δεν έχει φωνή, οι πολίτες όμως έχουν! Αυτό ακριβώς μας ώθησε πριν από έξι χρόνια στη δημιουργία του “Δικτύου πολιτών για την προστασία των νησιωτικών υγροτόπων”», αναφέρει ο Θάνος Γιαννακάκης, συντονιστής του προγράμματος «Προστασία των νησιωτικών υγροτόπων της Ελλάδας» στη WWF. «Οι νησιώτικοι υγρότοποι, παρά τη μεγάλη οικολογική, κοινωνική και πολιτιστική αξία που έχουν, αντιμετωπίζονται συχνά ως περιοχές μειωμένης σημασίας, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται συστηματικά. Με τη δύναμη του Δικτύου, στόχος μας είναι η δημιουργία δράσεων που θα μας επιτρέψουν να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για τη σημασία των υγρότοπων, καθώς και να τους κινητοποιήσουμε προκειμένου να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις στην προστασία των μοναδικών αυτών οικοσυστημάτων».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo
  • Email: pagasitikosnews@gmail.com
  • Διεύθυνση: Κουντουριώτου 28, Βόλος
  • Τηλέφωνο: 24214 06181, 6977445696, 6976653343
  • Fax: 24214 06181

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, 1916-2016 - https://t.co/Whn1igIwEx -

  • Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού από μερίδα συγκεντρωμένων στην κηδεία του Χάρρυ Κλυνν - https://t.co/MOAOFCQQFw -

  • Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Eλλάδα παρέχει άσυλο σε προδότες - https://t.co/huSiBWX5N2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση