Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζήτημα έκδοσης των οκτώ έθεσαν οι Τούρκοι – Κοντονής: Να γίνει σεβαστή η απόφαση του Αρείου Πάγου
Ζήτημα έκδοσης των οκτώ έθεσαν οι Τούρκοι – Κοντονής: Να γίνει σεβαστή η απόφαση του Αρείου Πάγου

Ζήτημα έκδοσης των οκτώ έθεσαν οι Τούρκοι – Κοντονής: Να γίνει σεβαστή η απόφαση του Αρείου Πάγου

Tην αξίωση της Αγκυρας για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών επανέλαβαν κατά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή οι Τούρκοι αξιωματούχοι που βρίσκονται στη χώρα μας με επικεφαλής τον υφυπουργό Δικαιοσύνης της γείτονος Μπιλάλ Ουτσάρ.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δίωρη συνάντηση καταρχήν με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων οι γενικοί γραμματείς Μαρία Γιαννακάκη και Δημήτρη Παπασπύρου, ενώ στη συνέχεια είχαν συνάντηση και με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Κι ενώ αρχικά από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επίσημα είχε γίνει γνωστό, ότι το θέμα των οκτώ δεν ήταν στην ατζέντα των συζητήσεων, εντούτοις το θέμα ετέθη στο πλαίσιο της θέσης της τουρκικής πλευράς, που ζητά επιμόνως την έκδοση των οκτώ, τους οποίους κατηγορεί για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού του 2016.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση με τους Τούρκους αξιωματούχους ο κ. Κοντονής, «η συζήτηση έγινε με όρους διαυγείς και καθαρούς» και εξηγήθηκε όπως επισήμανε στην τουρκική πλευρά «ότι θέμα έκδοσης των οκτώ δεν μπορεί να υπάρξει μετά την του Αρείου Πάγου», για την οποία ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «είναι απόλυτα σεβαστή από όλους και από την ελληνική κυβέρνηση».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επίσης δήλωσε, ερωτήθείς σχετικά, ότι για να ισχύσει η εκδοχή της δίκης των οκτώ στην Αθήνα, πρόταση που ο ίδιος είχε δημόσια διατυπώσει, πρέπει οι τουρκικές αρχές να υποβάλλουν σχετική πρόταση, ενώ ξεκαθαρίζοντας τη θέση της ελληνικής πλευράς για το θέμα των οκτώ τόνισε «ότι η θέση μας είναι εκείνη που δημόσια έχει υποστηρίξει ο πρωθυπουργός».

Με άλλα λόγια, ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφέρομενος στη σημερινή συνάντηση πέραν του ότι ετέθη το θέμα από τουρκικής πλευράς για τους οκτώ, άφησε να εννοηθεί ότι η όποια εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί πρωτοβουλία της Τουρκίας, η οποία μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ή να υποβάλλει νέο αίτημα έκδοσης με νεότερα στοιχεία η αίτημα για τους στην Ελλάδα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Συρία: Πάνω από 120 οι νεκροί στις σφοδρές μάχες ΙΚ – κουρδικών δυνάμεων #Συρία - https://t.co/BUQ2KNSXoZ -

  • Γερμανία: Πόσα εμβόλια θα απαιτούνται στο μέλλον; – Προσφέρουν οι τρεις δόσεις επαρκή #ανοσοποίηση;… - https://t.co/EhgJ0GYAsT -

  • Κακοκαιρία «Ελπίς»: Επιδείνωση από το βράδυ, αύριο το σφοδρότερο κύμα #ΚακοκαιρίαΕλπίς - https://t.co/VcW5obvGZ1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση