Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ύβρεις κατά Γαβρόγλου και Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ύβρεις κατά Γαβρόγλου και Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ύβρεις κατά Γαβρόγλου και Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της τελετής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 της χρόνια, στην μεγάλη αίθουσα τελετών στα Προπύλαια Αθηνών.

Φοιτητές ανήρτησαν πανό διαμαρτυρόμενοι για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τα ΑΕΙ, επικρίνοντας τον αρμόδιο υπουργό παιδείας Κώστα Γαβρόγλου ότι, μεταξύ άλλων, καθιερώνει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

«Ανεπιθύμητος ο υπουργός και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος Γαβρόγλου και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή εργασία. Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους», έγραφε πανό που κρατούσαν φοιτητές.

Επίσης, οι φοιτητές επιτέθηκαν με ύβρεις στον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, και νυν βουλευτή Θεόδωρο Φορτσάκη, ζητώντας του να αποχωρήσει. «Είναι λυπηρό που το πανεπιστήμιο, ταγμένο για ειρηνική διαδικασία και διακίνηση των ιδεών, αποδεικνύεται έρμαιο βίαιων ομάδων» ανέφερε στην «Κ» ο κ. Φορτσάκης ο οποίος αποχώρησε.

Το γεγονός καταδίκασε στην ομιλία της η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου.

Λόγω της διαμαρτυρίας των φοιτητών, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε γνωστός από νωρίς,  ο κ. Γαβρόγλου φέρεται να άλλαξε το πρόγραμμά του και δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Με αφορμή γεγονότα, οι πρυτανικές αρχές εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή μας σε κάθε δημοκρατική διαδικασία μέσα στα Πανεπιστήμια, όπου όλοι συμμετέχουν με ισονομία, ισότητα και σεβασμό στον Άλλο, συνάδελφο Καθηγητή, φοιτητή, εργαζόμενο ή προσκεκλημένο του Πανεπιστημίου μας».

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Aρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν κατευθύνεται».

Πηγή: k
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση