Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ύβρεις κατά Γαβρόγλου και Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ύβρεις κατά Γαβρόγλου και Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ύβρεις κατά Γαβρόγλου και Φορτσάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επεισοδιακή ήταν η έναρξη της τελετής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών για τα 180 της χρόνια, στην μεγάλη αίθουσα τελετών στα Προπύλαια Αθηνών.

Φοιτητές ανήρτησαν πανό διαμαρτυρόμενοι για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για τα ΑΕΙ, επικρίνοντας τον αρμόδιο υπουργό παιδείας Κώστα ότι, μεταξύ άλλων, καθιερώνει στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

«Ανεπιθύμητος ο και οι πολιτικές. Κάτω ο νόμος και η κυβέρνηση. Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για μόνιμη αξιοπρεπή . Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και παροχές για όλους», έγραφε πανό που κρατούσαν φοιτητές.

Επίσης, οι φοιτητές επιτέθηκαν με ύβρεις στον πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ, και νυν Θεόδωρο Φορτσάκη, ζητώντας του να αποχωρήσει. «Είναι λυπηρό που το πανεπιστήμιο, ταγμένο για ειρηνική διαδικασία και διακίνηση των ιδεών, αποδεικνύεται έρμαιο βίαιων ομάδων» ανέφερε στην «Κ» ο κ. Φορτσάκης ο οποίος αποχώρησε.

Το γεγονός καταδίκασε στην ομιλία της η κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής Ελένη Καραμαλέγκου.

Λόγω της διαμαρτυρίας των φοιτητών, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε γνωστός από νωρίς,  ο κ. Γαβρόγλου φέρεται να άλλαξε το πρόγραμμά του και δεν παρέστη στην εκδήλωση.

Με αφορμή γεγονότα, οι πρυτανικές αρχές εξέφρασαν «την αμέριστη υποστήριξή μας σε κάθε δημοκρατική διαδικασία μέσα στα Πανεπιστήμια, όπου όλοι συμμετέχουν με ισονομία, ισότητα και σεβασμό στον Άλλο, συνάδελφο Καθηγητή, φοιτητή, εργαζόμενο ή προσκεκλημένο του μας».

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Πρυτανικές και Κοσμητορικές Aρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν απερίφραστα κάθε προσπάθεια φίμωσης και εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν κατευθύνεται».

Πηγή: k
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

  • Με άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων ο ΣΔΥ Βόλου στο Zagori Mountain Running #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/OWjXY434LO -

  • Πανελλήνια Ομοσπονδία: “Εξοστρακισμός” και απομόνωση των λαϊκών αγορών βιομηχανικών ειδών στην πόλη του Βόλου… - https://t.co/BoyX9XY3Eo -

"Αλιεύοντας" την είδηση