Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Yστατη ευκαιρία για τα ελληνικά ομόλογα
Yστατη ευκαιρία για τα ελληνικά ομόλογα

Yστατη ευκαιρία για τα ελληνικά ομόλογα

Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι έστω και την τελευταία στιγμή η Ελλάδα θα παραμείνει στο σκληρό πυρήνα των χωρών του ευρώ βελτίωσε τις τιμές των ελληνικών ομολόγων, ενώ παράλληλα υποχώρησαν οι αποδόσεις των 10ετών ευρωομολόγων της περιφέρειας της Ευρώπης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έκλεισε στις 1.777 μονάδες βάσης από 1821 μονάδες βάσης που ξεκίνησε τη συνεδρίαση σε διεθνείς πλατφόρμες καθώς η ΗΔΑΤ στην Αθήνα όπως και το χρηματιστήριο παραμένουν για 9η συνεχή  μέρα κλειστές.
Η τιμή του 10ετους ομολόγου ανήλθε στα 34,10 λεπτά του ευρώ από 33,10 λεπτά του ευρώ στην αρχή της συνεδρίασης ενώ η απόδοση διαμορφώθηκε στο 18,50% από 18,90%. Η τιμή του 3ετούς ελληνικού ομολόγου έκλεισε στα 44,90 λεπτά του ευρώ από 44,00 λεπτά του ευρώ στην αρχή της ημέρας και η τελική απόδοση κυμάνθηκε στο 55,30% από 57% που ήταν η αρχική απόδοση. Στο 5ετές ελληνικό ομόλογο η απόδοση έκλεισε στο 35% από 35,3% που ήταν η αρχική απόδοση και τιμή έφθασε τα 41,50 λεπτά του ευρώ από 41,00 λεπτά του ευρώ στην έναρξη των συναλλαγών.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση