Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υψηλοί τόνοι κατά Κουρουμπλή στη Βουλή
Υψηλοί τόνοι κατά Κουρουμπλή στη Βουλή

Υψηλοί τόνοι κατά Κουρουμπλή στη Βουλή

Επικαλούμενος την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας ως «ασπίδα», χθες, ο κ. Π. Κουρουμπλής αιτιολόγησε την του να μην παραιτηθεί από , όπως ζητεί σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαιτίας των ευθυνών που του αποδίδονται για τη μη ορθή αντιμετώπιση του ναυαγίου και την εξαιτίας αυτού περιβαλλοντική καταστροφή.

Παράλληλα, απαντώντας στην κριτική που δέχεται, αμύνθηκε υποστηρίζοντας ότι οι ευθύνες για όσα αρνητικά συμβαίνουν, βαρύνουν τους ώμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί εκ νέου και στα ΜΜΕ. Υποστήριξε, δε, ότι ο ίδιος και η έδρασαν όπως έπρεπε και εγκαίρως. Εκείνο το οποίο δεν έκανε, κατά τη διάρκεια επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της .Δ., ήταν να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με τα όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του ναυαγίου, ούτε και για το περιεχόμενο του ταξιδιού του στο Λονδίνο, κατά τα πρώτα 24ωρα της καταστροφής.

Για «άγνοια, αδράνεια, ανικανότητα, , και αλαζονεία» της ς μίλησε η κ. , επικρίνοντας ταυτόχρονα τον πρωθυπουργό για την απουσία του από το μέτωπο αντιμετώπισης της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό. «Τον ανεπαρκή υπουργό καλύπτει ένας ανεπαρκής πρωθ», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδ. Γεωργιάδης.

Ο υπουργός αυτιλίας λαμβάνοντας τον λόγο επέκρινε τη Ν.Δ. όχι μόνο επειδή ευθύνεται για αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεών της, αλλά και για το γεγονός –όπως είπε– ότι ουδέν στέλεχός της δεν του τηλεφώνησε για να πληροφορηθεί στοιχεία για το ναυάγιο. «Μα, ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζετε τι ακριβώς έχει συμβεί και τι συμβαίνει», σχολίασε ο κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης. «Είναι ηθική και πολιτική υποχρέωσή σας να παραιτηθείτε», τόνισε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος. «Ερχεστε και λέτε να παραιτηθώ. Θα το κρίνουν άλλοι αυτό, όχι εσείς, έλεγε νωρίτερα για το επίμαχο ζήτημα απαντώντας σε ερώτηση του κ. Θεοχαρόπουλου (ΔΗΣΥ), για να έχει τον ακόλουθο μικρό πλην αποκαλυπτικό διάλογο με τον κ. Κουμουτσάκο: «Η κοινωνία», είπε ο γαλάζιος ς. «Η κοινωνία το έχει κρίνει. Eχει κρίνει τον καθένα και του έχει αποδώσει τις ανάλογες εξουσίες», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής, πριν πει ότι ατυχήματα γίνονται και αλλού, όπως στη Σουηδία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση