Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπόθεση των «8»: Τι υποστήριξε το Δημόσιο για την αίτηση ακύρωσης
Υπόθεση των «8»: Τι υποστήριξε το Δημόσιο για την αίτηση ακύρωσης

Υπόθεση των «8»: Τι υποστήριξε το Δημόσιο για την αίτηση ακύρωσης

Εκδικάζετι στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η κυβερνητική ίτηση ακύρωσης ασύλου που χορηγήθηκε σε έναν από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, στον απόηχο της πρότασης Κοντονή για δίκη τους στην Αθήνα. Λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε η σαραντάλεπτη ακρόαση, ενώ η  έκδοση ς από την πρόεδρο του Θ' Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, Ευγενία Μυλωνοπούλου, μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ακρόαση οι δικηγόροι του ελληνικού Δημοσίου υποστήριξαν πως πρέπει να ανασταλεί η χορήγηση άσυλου στον Τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αφού «κινδυνεύουν να διαταραχθούν οι σχέσεις με την ». Σε αυτό το πλαίσιο το Δημόσιο ζητεί να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή που θα «παγώνει» προσωρινά την παροχή ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικόπτερο με το οποίο διέφυγε μαζί με άλλους επτά στη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του στη γείτονα χ.

Από πλευρά τους οι συνήγοροι του Τούρκου αξιωματικού υποστήριξαν πως δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο εμπλοκής του Τούρκου στρατιωικού στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του , όπως έχουν αποφανθεί τα ελληνικά δικαστήρια και ο . Παράλλληλα, επεσήμαναν ότι η κατάσταση στην Άγκυρα στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν προσφέρεται για τη διασφάλισή του. Επισημάνθηκε, δε, ότι η χορήγησης ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να ανατραπεί ενώπιων οποιουδήποτε δικαστηρίου.

Επίσης, προσδιορίστηκε για τις 15 Φεβρουαρίου 2018 η συζήτηση της κυρίας αίτησης που έχει υποβάλει το Ελληνικό Δημόσιο και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση της Ανεξάρτητης Επιτροπής Αναστολών με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον ένα από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση