Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπόθεση Novartis: Τώρα ερευνούν για εξωχώριες
Υπόθεση Novartis: Τώρα ερευνούν για εξωχώριες

Υπόθεση Novartis: Τώρα ερευνούν για εξωχώριες

Τις αναφορές των καταθέσεων από τους προστατευόμενους μάρτυρες για τις δωροδοκίες πολιτικών στην υπόθεση της Novartis επιχειρούν να καλύψουν με άλλες ενέργειες οι εισαγγελικές αρχές, που συνεχίζουν την έρευνα για τις παράνομες πρακτικές της πολυεθνικής στη χώρα μας.

Η Διαφθοράς, που σήκωσε και το βάρος αυτής της υπόθεσης, έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να επιτύχει το , τον εντοπισμό εξωχώριων εταιρειών και την «μαύρου» πολιτικού χρήματος, στοιχεία που θα προσδώσουν, αν ανευρεθούν, ουσιαστικό περιεχόμενο στην υπόθεση για την εμπλοκή των πολιτικών στις μίζες. Η αναγκαιότητα εντοπισμού πολιτικού χρήματος, εκτιμάται, από εισαγγελικές που μίλησαν στην «Κ» ως «αναγκαίο στοιχείο για να αποδειχθούν τα καταγγελλόμενα από τους μάρτυρες», καθώς οι αναφορές τους σε δωροδοκίες πολιτικών, για πολλούς από αυτούς, δεν συνοδεύτηκαν από αποδεικτικά στοιχεία, έγγραφα, επιβεβαίωση από άλλες μαρτυρίες, λογαριασμούς, με πολλοί από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς να ομιλούν για ψευδομάρτυρες και στημένες καταθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές και κυπριακές αρχές για το άνοιγμα λογαριασμών του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis, Kωνσταντίνου Φρουζή, αλλά και προσώπων που φέρονται να διαδρασαν ρόλο «οχήματος» στη παράνομων πληρωμών. Τα πρόσωπα αυτά, όπως έχει προκύψει από τις έρευνες, διέθεταν εταιρείες συμβούλων ή ς, οι οποίες φέρεται να διευκόλυναν τις παράνομες . Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς στο άνοιγμα λογαριασμών στην ελβετική τράπεζα UBS, στην οποία υπήρχε λογαριασμό της Novartis για τις παράνομες , πρωτίστως, του δικτύου γιατρών οι οποίοι συνεργάστηκαν με τη φαρμακευτική εταιρεία.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση