Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπόθεση Novartis: Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει πολιτικό χρήμα
Υπόθεση Novartis: Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει πολιτικό χρήμα

Υπόθεση Novartis: Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει πολιτικό χρήμα

Για πολιτικό χρήμα ψάχνουν τώρα οι εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να ενισχυθούν τα στοιχεία της δικογραφίας σε ό,τι αφορά το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αδίκημα που, αν επιβεβαιωθεί, θα προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην υπόθεση της Novartis, καθώς οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων βάλλονται για ατεκμηρίωτες αναφορές σε σχέση με πολλά πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινοβουλευτική διαδικασία οι εισαγγελείς Διαφθοράς, με επικεφαλής την κ. Ελένη Τουλουπάκη, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στον έλεγχο λογαριασμών για συμβούλους και συνεργάτες πολιτικών, για εταιρείες τις οποίες και οι αμερικανικές αρχές έχουν εντοπίσει ως οχήματα παράνομων πληρωμών αλλά και στον ρόλο φυσικών προσώπων, όπως πρώην γ.γ. και πρωτίστως στους μετέχοντες στις επιτροπές που καθόριζαν τις των φαρμάκων.

Δικαστική πηγή διευκρίνιζε πάντως, χθες, πως σε αυτή τη φάση της έρευνας και από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς, δεν έχουν εντοπιστεί που να συνδέονται με πολιτικό πρόσωπο. Η ίδια πηγή προσέθετε ότι δεν υπάρχει στα χέρια των ελληνικών εισαγγελικών αρχών ηχητικό ντοκουμέντο ή βίντεο από το οποίο να προκύπτει χρηματισμός πολιτικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν ότι στο δεν θα υπάρξουν ενδείξεις για πολιτικό χρήμα, σε αυτό άλλωστε κατατείνουν οι εισαγγελικές έρευνες.

Προς ανεύρεση πολιτικού χρήματος, η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει αποστείλει σειρά δικαστικών αιτημάτων συνδρομής προς τις ελβετικές αρχές για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών, φυσικών προσώπων και συνεργατών πρώην υπουργών, ενώ ανάλογο αίτημα έχει σταλεί και στην Κύπρο. Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις ελβετικές αρχές έχει ζητηθεί και το άνοιγμα των λογαριασμών της στην τράπεζα UBS, για τους οποίους έχει κάνει λόγο και ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες. Παράλληλα, αιτήματα έχουν υποβληθεί για άνοιγμα λογαριασμού της εταιρείας τον οποίο, κατά την κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα, διαχειριζόταν προσωπικά ο Κ. Φρουζής μέχρι ποσού ενός εκατομμυρίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση