Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υποχώρηση κυβέρνησης για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου
Υποχώρηση κυβέρνησης για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Υποχώρηση κυβέρνησης για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Νέ τροπολογί, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, κατατέθηκε στη Βουλή, προκειμένου να «ολοκληρωθούν» οι αναγκαίες για την προώθηση της πρώτης ς διαδικασίες: Κατατέθηκε αργά το μεσημέρι (14:15), με την επί του συνόλου των «μνημονιακών» τροπολογιών να έχει προσδιοριστεί για λίγο πριν από τις 4 μμ.

Σημειώνεται ότι αφορά μεταξύ άλλων, τα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ενώ προβλέπει και την της υποχρέωσης της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του ΤΑΙ από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή.

Εδικότερα, με την τροπολογία που κατατέθηκε αίρεται η εξαίρεση από πώληση των δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου, όπως απαιτούσαν οι για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, καθορίζεται ότι τα δάνεια που έχουν ως υποθήκη πρώτη αξίας έως 140.000 ευρώ εξαιρούνται μόνο από την πώληση, αλλά μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες διαχείρισης.

H τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά κι ενώ στην Φραγκφούρτη συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΚΤ για να αποφασίσει εάν κάνει θα γίνονται αποδεκτά τα για την παροχή ρευστότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η θα είναι αρνητική, καθώς η ΕΚΤ θα περιμένει να συμμορφωθεί πλήρως η Αθήνα με τα προαπαιτούμενα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση