Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Υποχώρηση κυβέρνησης για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου
Υποχώρηση κυβέρνησης για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Υποχώρηση κυβέρνησης για τα δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Νέα τροπολογία, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, κατατέθηκε στη , προκειμένου να «ολοκληρωθούν» οι αναγκαίες για την προώθηση της πρώτης αξιολόγησης διαδικασίες: Κατατέθηκε αργά το μεσημέρι (14:15), με την ψηφοφορία επί του συνόλου των «μνημονιακών» τροπολογιών να έχει προσδιοριστεί για λίγο πριν από τις 4 μμ.

Σημειώνεται ότι αφορά μεταξύ άλλων, τα με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ενώ προβλέπει και την κατάργηση της υποχρέωσης της υποβολής των εξαμηνιαίων οικονομικών καταστάσεων και του ετήσιου ισολογισμού και απολογισμού του από τον υπουργό Οικονομικών στη .

Εδικότερα, με την τροπολογία που κατατέθηκε αίρεται η εξαίρεση από πώληση των δανείων που έχουν εγγύηση του Δημοσίου, όπως απαιτούσαν οι πιστωτές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Επίσης, καθορίζεται ότι τα που έχουν ως υποθήκη αξίας έως 140.000 εξαιρούνται μόνο από την πώληση, αλλά μπορούν να μεταβιβαστούν σε εταιρείες διαχείρισης.

H τροπολογία κατατέθηκε αιφνιδιαστικά κι ενώ στην Φραγκφούρτη συνεδριάζει το δ.σ. της ΕΚΤ για να αποφασίσει εάν κάνει θα γίνονται αποδεκτά τα ελληνικά για την παροχή ρευστότητας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η απόφαση θα είναι αρνητική, καθώς η ΕΚΤ θα περιμένει να συμμορφωθεί πλήρως η με τα και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση