Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Υπό εξέταση δείγματα και από τα καύσιμα του Blue Star Patmos για τη ρύπανση στον Σαρωνικό
Υπό εξέταση δείγματα και από τα καύσιμα του Blue Star Patmos για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Υπό εξέταση δείγματα και από τα καύσιμα του Blue Star Patmos για τη ρύπανση στον Σαρωνικό

Εντολή να ληφθούν δείγματα από τα καύσιμα του πλοίου «Αγία Ζώνη», αλλά και του πλοίου Blue Star Patmos που έφθασε τις ίδιες μέρες στην περιοχή του Περάματος, έδωσε, όπως αναφέρει το -, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διακριβωθεί, ποιο ευθύνεται για την ρύπανση του Σαρωνικού.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του επικεφαλής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Fos Petroleum, κ. Θεόδωρου Κουντούρη, ότι το πετρέλαιο που έφτασε μέχρι τις της Γλυφάδας και της Βούλας ίσως και να μην είναι μόνο από το δικό του , αλλά και από το «Blue Star Patmos», το οποίο ρυμουλκήθηκε στον Πειραιά. Ωστόσο, όπως ανέφερε το Σώμα υπήρξε διαρροή καυσίμων σε έκταση 350 τ.μ. περιμετρικά της πλωτής δεξαμενής όπου επιχειρήθηκε να ανελκυστεί, αλλά το εν λόγω περιστατικό ήταν πολύ μικρότερης έκτασης και αντιμετωπίστηκε πολύ ευκολότερα, μέσω της άμεσης πόντισης πλωτού φράγματος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Θεόδωρος Βερνάρδος #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/lV4wpoM2MG -

  • Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/4XL00xIQHc -

  • Τριάντα τα θετικά κρούσματα covid-19 στη  Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/3eYYgtmiXo -

"Αλιεύοντας" την είδηση