Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΥΠΟΙΚ: Στα 4,5 δισ. η δόση της γ’ αξιολόγησης
ΥΠΟΙΚ: Στα 4,5 δισ. η δόση της γ’ αξιολόγησης

ΥΠΟΙΚ: Στα 4,5 δισ. η δόση της γ’ αξιολόγησης

Στα 4,5 δισ. ευρώ θα κυμανθεί περίπου το της δόσης από τον ESM μετά την ολοκλήρωση της γ' ς.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο που υπογράμμιζαν ότι το ύψος της δόσης εξαρτάται από τις ταμειακές ανάγκες της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου, οι οποίες είναι 3 δισ. ευρώ, και σε αυτό το θα προστεθεί άλλο περίπου 1,5 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση, η στην ικανοποίηση των προαπαιτούμενων μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της τρίτης ς θα συζητηθούν σήμερα στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών (), όπου για πρώτη φορά θα προεδρεύει ο Ολλανδός Xανς Φάιλμπριφ.

Με το κοντέρ των προαπαιτούμενων να έχει φτάσει μόλις στα 55 σε σύνολο 110 πριν από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, ο αναπληρωτής Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα περιγράψει πώς σχεδιάζει η να καλύψει την απόσταση στις επόμενες 11 μέρες, ως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα απομένουν περίπου άλλα 20 , τα οποία προγραμματίζεται να κλείσουν με υπουργικές αποφάσεις.
Το θέμα των πλειστηριασμών, πάντως, απασχολούσε ακόμη και χθες τους θεσμούς, με ερωτήματα για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση