Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΥΠΟΙΚ: Στα 4,5 δισ. η δόση της γ’ αξιολόγησης
ΥΠΟΙΚ: Στα 4,5 δισ. η δόση της γ’ αξιολόγησης

ΥΠΟΙΚ: Στα 4,5 δισ. η δόση της γ’ αξιολόγησης

Στα 4,5 δισ. ευρώ θα κυμανθεί περίπου το ποσό της δόσης από τον ESM μετά την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης.

Αυτό ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών στο Αθηναϊκό Πρακτορείο που υπογράμμιζαν ότι το ύψος της δόσης εξαρτάται από τις ταμειακές ανάγκες της χώρας για το διάστημα Φεβρουαρίου – Ιουνίου, οι οποίες είναι 3 δισ. ευρώ, και σε αυτό το ποσό θα προστεθεί άλλο περίπου 1,5 δισ. ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόοδος στην ικανοποίηση των προαπαιτούμενων μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου και οι προϋποθέσεις ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης θα συζητηθούν σήμερα στη των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών (Euroworking Group), όπου για πρώτη φορά θα προεδρεύει ο Ολλανδός Xανς Φάιλμπριφ.

Με το κοντέρ των προαπαιτούμενων να έχει φτάσει μόλις στα 55 σε σύνολο 110 πριν από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, θα περιγράψει πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να καλύψει την απόσταση στις επόμενες 11 μέρες, ως το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εκτιμήσεις, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα απομένουν περίπου άλλα 20 προαπαιτούμενα, τα οποία προγραμματίζεται να κλείσουν με υπουργικές αποφάσεις.
Το θέμα των πλειστηριασμών, πάντως, απασχολούσε ακόμη και χθες τους θεσμούς, με ερωτήματα για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση