Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα» – Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή
Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα» – Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το «κοινωνικό μέρισμα» – Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε, εν μέσω ααραθέσεων, το νομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από την Ολομέλεια της ς, καθώς όλα τα τάχθηκαν υπέρ, εκτός από την Χρυσή Αυγή.

Στο νομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία για την έκτακτη ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές που συντελέστηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες, με πιο πρόσφατη την φονική στη Δυτική Αττική. Την τροπολογία ψήφισαν όλα τα ενώ το ΚΚΕ δήλωσε παρών.

Νωτίτερα, σφοδρή ααράθεση σημειώθηκε στη ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου.

Σε απάντηση της επίθεσης που εξαπέλυσε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης στην κυβέρνηση, τόσο για όσα δεν έκανε στα τρία χρόνια που κυβερνά όσο και για τη διαχείριση τις ημέρες της θεομηνίας,  ο διερωτήθηκε «πού ήταν η αντιπολίτευση τα χρόνια που χτιζόταν η Αττική, όταν οι δήμαρχοι έκαναν τα ρουσφέτια;», κάνοντας παράλληλα λόγο για παθογένειες δεκαετιών.

Επεσήμανε, δε, ότι σήμερα υλοποιούνται περισσότερα αντιπλημμυρικά έργα σε σύγκριση με την περίοδο 2007 – 2013.

«Η κυβέρνηση παίρνει από τη μία τσέπη και τα δίνει στην άλλη», είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ωστόσο ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ψηφίσει την διανομή του κοινωνικού μερίσματος γιατί υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που έχουν ανάγκη ακόμη και την ελάχιστη βοήθεια.

Αναφερόμενος στο «κοινωνικό μέρισμα», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται να επικυρώσει μια πράξη βαθιάς κοινωνικής δικαιοσύνης: Τη διανομή της υπεραπόδοσης των δημοσίων οικονομικών, προς τους πολίτες.

«Η χώρα ανέκτησε πρόσβαση στις αγορές με πολύ ευνοϊκότερους όρους από το πυροτέχνημα του 2014, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη έξοδος στις αγορές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, και πρόσθεσε ότι ο προϋπολογισμός θα καταγράψει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα που θα ξεπερνά κατά πολύ το στόχο του 1,75%.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η χώρα αλλάζει σελίδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «το σύνολο των δεικτών βρίσκονται σε ανάκαμψη και η χώρα αναμένεται να καταγράψει, για πρώτη χρονιά μετά από μια δεκαετία, ρυθμούς ς κοντά στο 2%, στο τέλος του έτους».

Εξαπολύοντας βέλη στη , ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως «καταντάει γραφική». «Θέλετε να ξεχάσει ο λαός ότι πήρατε μέτρα με 30 δισ. φόρους, εσείς που ξιφουλκείτε εναντίον της υπερβολικής φορολόγησης;», σχολίασε και πρόσθεσε: «Γιατί δεν είχατε υπεραπόδοση ή μείωση της ανεργίας;», διερωτήθηκε.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση