Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπερδιπλασιάστηκαν οι πληρωμές με κάρτες το 2016
Υπερδιπλασιάστηκαν οι πληρωμές με κάρτες το 2016

Υπερδιπλασιάστηκαν οι πληρωμές με κάρτες το 2016

Υπερδιπλασιασμό κατά 108,8% παρουσίασε το 2016 ο αριθμός των πληρωμών στη χώρα μας που έγινε με κάρτες, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό ανόδου μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η τάση αυτή, που καταγράφεται και επίσημα στα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την προηγούμενη χρονιά, συνεχίζεται και το 2017, μετά τη διασύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση των ηλεκτρονικών πληρωμών και την υποχρεωτική τοποθέτηση τερματικών POS από το σύνολο των εμπόρων και των επαγγελματιών. Τα στοιχεία της ΕΚΤ, που συγκεντρώνει στατιστικά όχι μόνο από τις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά και από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιβεβαιώνουν ωστόσο την απόσταση που μας χωρίζει σε σχέση με τις ανεπτυγμένες αγορές σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ετσι, είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία των συναλλαγών με στη χώρα μας ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι μόλις 8,8%, έναντι 14,3% στην Ευρωζώνη και 19,7% στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μονοψήφιο ποσοστό εμφανίζουν μόνο η Ρουμανία και η Βουλγαρία, με την αξία των συναλλαγών με ως ποσοστό του ΑΕΠ να περιορίζεται μόλις στο 6,4% και στο 6,7%, αντίστοιχα, ενώ η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό σε ό,τι αφορά την αξία των συναλλαγών ως προς το ΑΕΠ της –μετά τη Μεγάλη Βρετανία– είναι η Πορτογαλία με 38,4%. Στη χαμηλότερη θέση είναι η χώρα μας και σε ό,τι αφορά τις μεταφορές πιστώσεων, δηλαδή τις μεταφορές χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, που αντιπροσωπεύουν το 288,5% του ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 1,245,7%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση