Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΥΠΕΝ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος και εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς δικαιούχους του ΚΟΤ
ΥΠΕΝ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος και εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς δικαιούχους του ΚΟΤ

ΥΠΕΝ: Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος και εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς δικαιούχους του ΚΟΤ

Δεν θ γίνει κμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, ενώ θα υπάρξουν έως 80 % για τους φτωχούς δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με δικλείδες ασφαλείας, όπως η περιουσιακή κατάσταση για να προλαμβάνονται κρούσματα κατάχρησης των επιδοτούμενων τιμολογίων.

Αυτό ανέφερε χθες αρμόδια πηγή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενόψει των ρυθμίσεων που επίκεινται τόσο για το ΚΟΤ όσο και για την της για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που παρέχει.
Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις ΥΚΩ, το ΥΠΕΝ έχει υιοθετήσει την εκτίμηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας ως προς το ύψος του ποσού που δικαιούται να ανακτήσει η για την περίοδο 2012 – 2016, δηλαδή 360 εκατ. έναντι 700 εκατ. που διεκδικεί η ΔΕΗ. Η ανάκτηση – σύμφωνα με τις χθεσινές διαβεβαιώσεις – θα γίνει χωρίς αύξηση των τιμολογίων και είναι σε εξέλιξη συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου ένα μέρος του κόστους να αναληφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Επιπλέον, η ΔΕΗ θα εισπράξει τα οφειλόμενα σε βάθος πενταετίας, που σημαίνει ότι στο μεταξύ θα έχουν τεθεί σε λειτουργία η πρώτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων και η «μικρή» διασύνδεση της ς. Έτσι το συνολικό κονδύλι για τις ΥΚΩ (που καλύπτει κατά κύριο λόγο το κόστος ς των νησιών) θα βαίνει μειούμενο και θα μπορεί να γίνει συμψηφισμός με τις οφειλές προς τη ΔΕΗ. Για το λόγο αυτό τα ποσά που θα ανακτώνται από τη ΔΕΗ θα είναι μικρότερα τα τρία πρώτα χρόνια (2018-2020) και μεγαλύτερα από το 2020 και μετά οπότε θα έχει διασυνδεθεί η .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση