Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Υπεγράφησαν ακόμη τέσσερις συμβάσεις κτηματογράφησης
Υπεγράφησαν ακόμη τέσσερις συμβάσεις κτηματογράφησης

Υπεγράφησαν ακόμη τέσσερις συμβάσεις κτηματογράφησης

Ακόμα τέσσερις συμβάσεις κτηματογράφησης που είχαν «ξεμείνει» από το 2011 υπεγράφησαν από την εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση (ΕΚΧΑ). Ετσι, πλέον, απομένουν μόνο οι πέντε συμβάσεις του τελευταίου διαγωνισμού, οι οποίοι έχουν καθυστερήσει λόγω δικαστικών εμπλοκών. Παράλληλα η ΕΚΧΑ προχώρησε στην διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβασιούχων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που θα υποστηρίξουν την τελική φάση κτηματογράφησης η οποία ξεκινά σχεδόν στο 60% της χώρας τον Μάρτιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο . 4512/18, με τον οποίο προβλέπεται ότι η ΕΚΧΑ (και σταδιακά τα υποθηκοφυλακεία) θα απορροφηθεί σε έναν νέο οργανισμό, το «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ΕΚΧΑ έκλεισε μερικές από τις εκκρεμότητες του έργου. Η βασικότερη ήταν η υπογραφή ακόμα τεσσάρων συμβάσεων κτηματογράφησης:

• Στον Δήμο Μεγαρέων και στην Οινόη, στη Δυτική .

• Στην Αχαΐα (προκαποδιστριακοί Αιγίου και Ερινέου και ακόμα 10 κοινότητες).

• Στη Μαγνησία (προκαποδιστριακοί και Νέας Ιωνίας και ακόμα 12 κοινότητες του Πηλίου).

• Στη Θεσπρωτία (7 κοινότητες) και στα (27 κοινότητες).

Οι συμβάσεις αυτές περιλαμβάνονταν στο ένα από τα δύο «πακέτα» περιοχών, ο για την κτηματογράφηση των οποίων προκηρύχθηκαν το 2011, αλλά δεν στην υπογραφή συμβάσεων λόγω δικαστικών προσφυγών και αργότερα ελλείψει επαρκούς προσωπικού για την επίβλεψη του έργου. Μετά την υπογραφή των τεσσάρων παλαιότερων συμβάσεων, απομένουν μόνο οι πέντε περιοχές από το τελευταίο κτηματογράφησης (υπόλοιπο Θεσπρωτίας- Κέρκυρας, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων και η μία από τις δύο συμβάσεις της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου).

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εικοσιένα θετικά κρούσματα covid-19 στα rapid test στη Θεσσαλία #RapidTests - https://t.co/LItLX20Uqs -

  • Απείλησε και χτύπησε 47χρονη 79χρονος  στην Αργαλαστή #όπλα #σωματικέςβλάβες - https://t.co/0f8tSah22z -

  • Στον Βόλο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού #ΑγίουΛουκάτουΙατρού - https://t.co/Qxoy1f76VL -

"Αλιεύοντας" την είδηση