Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Υπ. Ναυτιλίας: Βελτιωμένη η εικόνα του Σαρωνικού από την επιχείρηση απορρύπανσης
Υπ. Ναυτιλίας: Βελτιωμένη η εικόνα του Σαρωνικού από την επιχείρηση απορρύπανσης

Υπ. Ναυτιλίας: Βελτιωμένη η εικόνα του Σαρωνικού από την επιχείρηση απορρύπανσης

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η εικόνα που προκύπτει για την επιχείρηση απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου έως τώρα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υφίσταται επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίστηκαν με τον ίδιο ρυθμό οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου, με μηχανικά μέσα (πλυστικά μηχανήματα, αντλίες και λοιπά μέσα), από ιδιωτικά συνεργεία 132 ατόμων. Η γενικότερη εικόνα βαίνει καθημερινά βελτιούμενη. Επιπρόσθετα, στην περιοχή «Θεατράκι» πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της προβλήτας, ενώ δύτες διενήργησαν έλεγχο και εκτεταμένο καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ συνεχίστηκε ο καθαρισμός των ακτών κατά μήκος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων έως το λιμανάκι της Αφροδίτης. Αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών τις επόμενες ημέρες.

Στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ ολοκληρώθηκαν οι πλυστικές εργασίες. Η γενικότερη εικόνα της ακτογραμμής του Παλαιού Φαλήρου είναι σε μεγάλο βαθμό βελτιωμένη ενώ αναμένεται και εδώ ολοκλήρωση των εργασιών το προσεχές διάστημα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η κρίσιμη αλυσίδα της ειδικής εκπαίδευσης: «Αξιολόγηση, λήψη διδακτικών αποφάσεων, αποτελεσματικές παρεμβάσεις»… - https://t.co/arppbXdAig -

  • Πανελλήνια Ενημέρωση για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/kIaE7NPVBo -

  • Στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Ανδρέας Κεχαγιάς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα - https://t.co/uYzjVOctQ0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση