Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία
Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία

Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία

Ανκοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρ το ελληνικό , απαντώντας με αυστηρό τόνο στην ανακοίνωση της Άγκυρας με την οποία χαρακτηριζόταν ως παραση του Διεθνούς Δικαίου η κοινή Ελλάδας – Αιγύπτου στη Ρόδο.

Θυμίζεται ότι νωρίς το πρωί, το τουρκικό , σε ανακοίνωσή του, επικαλείτο μέχρι και τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947, προκειμένου να ισχυριστεί ότι η συμφωνία «απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικοποίησης (του νησιού). Έτσι, αυτή η που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραση του διεθνούς δικαίου».

Το μήνυμα της ς είναι ότι η Άγκυρα δεν νομιμοποιείται να έχει άποψη για το θέμα.

«Καλό θα ήταν η Τουρκία να αποφασίσει επιτέλους -και  το ελπίζουμε- να συμπεριφέρεται με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τις αρχές της καλής γειτονίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κυρίαρχο , θεωρεί αυτονόητο δικαίωμά της τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτελεσματική προάσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής της ακεραιότητας, στη βάση των προβλέψεων της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση