Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία
Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία

Υπ. Εξωτερικών: Κανένα δικαίωμα στα Δωδεκάνησα η Τουρκία

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν λίγη ώρα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας με αυστηρό τόνο στην ανακοίνωση της Άγκυρας με την οποία χαρακτηριζόταν ως παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η κοινή άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου στη Ρόδο.

Θυμίζεται ότι νωρίς το πρωί, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του, επικαλείτο μέχρι και τη Συνθήκη του Παρισιού του 1947, προκειμένου να ισχυριστεί ότι η συμφωνία «απαγορεύει κάθε είδους στρατιωτική εκπαίδευση στην Ρόδο, η οποία παραδόθηκε από την Ιταλία στην Ελλάδα με την προϋπόθεση της αποστρατιωτικοποίησης (του νησιού). Έτσι, αυτή η άσκηση που πραγματοποιείται στην Ρόδο είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Το μήνυμα της Αθήνας είναι ότι η Άγκυρα δεν νομιμοποιείται να έχει άποψη για το θέμα.

«Καλό θα ήταν η Τουρκία να αποφασίσει επιτέλους -και  το ελπίζουμε- να συμπεριφέρεται με βάση τη διεθνή νομιμότητα και τις αρχές της καλής γειτονίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η Ελλάδα, όπως κάθε άλλο κυρίαρχο κράτος, θεωρεί αυτονόητο δικαίωμά της τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτελεσματική προάσπιση της κυριαρχίας και εδαφικής της ακεραιότητας, στη βάση των προβλέψεων της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο Α. Κατσιγιάννης ενόψει της συγκέντρωσης για την καύση σκουπιδιών - https://t.co/s7TzhbJ3bx -

  • Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των παραγωγών του Πηλίου ζήτησε ο Κων. Μαραβέγιας - https://t.co/fHhDUMwYwY -

  • Μαντρότοιχος στην Ανακασιά σταμάτησε μεθυσμένο οδηγό - https://t.co/bDrzHHe8nI -

"Αλιεύοντας" την είδηση