Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Συνάντηση ηγεσίας Υπ.Εργασίας με ΕΚΚΑ για του πυρόπληκτους
Συνάντηση ηγεσίας Υπ.Εργασίας με ΕΚΚΑ για του πυρόπληκτους

Συνάντηση ηγεσίας Υπ.Εργασίας με ΕΚΚΑ για του πυρόπληκτους

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου  και η Αναπληρώτρια Υπουργός, Θεανώ Φωτίου, συναντήθηκαν σήμερα Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018, με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.), Περικλή Τζιάρα, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις δράσεις του ΕΚΚΑ στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική.

Από την επομένη της πυρκαγιάς και έως την 1η Αυγούστου 2018, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέγραψε και συνέβαλε σε περισσότερες από 1.000 παρεμβάσεις, σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας- Πικερμίου, το Δήμο και άλλους φορείς, στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά (Κόκκινο Λιμανάκι, Μάτι κ.λπ.)

Οι αυτές αφορούν την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης,  ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, την παροχή βοήθειας σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (χρόνιες ασθένειες, ψυχικές ασθένειες, υπερήλικοι), την παροχή πληροφοριών και τη διευκόλυνση της διασύνδεσης των πληγέντων με άλλους φορείς, τη στέγαση και τη σίτιση (τρόφιμα, έτοιμο φαγητό).

Οι κυρίες Υπουργοί ευχαρίστησαν τη και τους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανταπόκρισή τους στις προσπάθειες της άμεσης στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης λειτουργεί τον τηλεφωνικό αριθμό 197, ως γραμμή έκτακτης ανάγκης για την παροχή επείγουσας συμβουλευτικής και ψυχολογικής στήριξης και άμεσης πληροφόρησης για τα θέματα κοινωνικής πρόνοιας.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ετήσια Επιχειρηματική Επιμορφωτική Συνάντηση του #ΣΒΘΣΕ #ΣΒΘΣΕ - https://t.co/dtroQwhDbk -

  • Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021 (Καν. Ε.Ε. 1257/99  «Δάσωση Γεωργικών Γαιών») - https://t.co/v5wAoL0A1Y… -

  • Η Νίκη Βόλου στηρίζει το έργο της «Φλόγας» - https://t.co/Q8sbxZk9e2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση