Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / «Υιοθετώντας» Δανούς τουρίστες για να μην… καούν
«Υιοθετώντας» Δανούς τουρίστες για να μην… καούν

«Υιοθετώντας» Δανούς τουρίστες για να μην… καούν

Τα θλιμμένα ηλιοκαμένα πρόσωπα των Δανών τουριστών «κατέκλυσαν» πριν από ένα μήνα τις οθόνες των υπολογιστών μας. H ευφάνταστη καμπάνια «Danish Sun Safety», που εκπόνησαν οι Danish Cancer Society και Trygfonden Foundation με το εύσχημο μότο «Βοήθησε έναν Δανό», είχε ως στόχο την αφύπνιση των Δανών για τους κινδύνους από την έκθεση στον ήλιο και έως τώρα σημειώνει πρωτοφανή επιτυχία. Στο ελληνικό, δε, κοινό φαίνεται να άγγιξε ιδιαίτερα ευαίσθητες χορδές.

«Η έκκληση των Δανών δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ανεπηρέαστους», λέει στην «Κ» ο μηχανικός Γιάννης Ρέντζος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και είναι ο ιθύνων νους της «αντίστροφης» καμπάνιας. «Παρακολούθησα το βίντεο μαζί με μερικούς συνεργάτες μου και το εκλάβαμε ως μία πρόσκληση – πρόκληση για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού». Ετσι, ξεκίνησαν τη δράση «Βοήθησε έναν Δανό, στην πράξη», που αποσκοπεί στη «στράτευση» όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων εθελοντών, που ο καθένας τους θα «υιοθετεί» έναν Δανό. «Θα υποδεχθούν τους Δανούς στην Ελλάδα, θα τους ενημερώσουν για τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, θα τους προσφέρουν προϊόντα προστασίας, ενώ ταυτόχρονα θα τους ξεναγήσουν στα στέκια τους και θα τους οδηγήσουν τις αγαπημένες τους παραλίες», περιγράφει ο κ. Ρέντζος. «Σπάνια αξιοποιούμε τη δυνατότητα μιας διαδικτυακής καμπάνιας για τον τουρισμό, που ωστόσο είναι η βαριά μας». Οπως υπενθυμίζει ο , «οι Δανοί που θα φιλοξενήσουμε θα εξελιχθούν στους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας».

«Η ισχύς του βιώματος είναι μεγαλύτερη από την επιρροή μιας απλής διαφημιστικής καμπάνιας», συμπληρώνει ο ίδιος. Στόχος τους είναι «να βγάλουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας προς τα έξω, αλλά και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους επιλέγουν τη χώρα μας, σε μια δύσκολη εποχή, για ». Ο μηχανικός έχει ήδη επικοινωνήσει με την πλευρά των Δανών, ενώ από μέρα σε μέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία για την ίδρυση της «Greeks for help a Dane». «Αν όλα πάνε καλά, δεν θα περιοριστούμε στη Δανία, αλλά θα συνεχίσουμε και με άλλες χώρες, κάνοντας προώθηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Google, αλλά και στοχευμένα σε μέσα κάθε χώρας», καταλήγει ο κ. Ρέντζος, που δεν είναι ο μοναδικός που έχει κινητοποιηθεί από αυτή την υπόθεση. Την ίδια στιγμή, στο YouTube έχει ανέβει βίντεο «Help a Dane-The Greek Edition», όπου μια παρέα Ελλήνων εξηγεί σε άπταιστα δανικά πώς προστατευόμαστε ως Ελληνες από τον ήλιο και πώς απολαμβάνουμε τη . Ως εκ τούτου, δεν προκαλεί απορία που και η εταιρεία Κορρές άδραξε την ευκαιρία να δημιουργήσει στην ίδια λογική ένα πανομοιότυπο διαφημιστικό σποτ για την αντηλιακή σειρά της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση