Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας
Το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας

Το ξεπούλημα της Δ.Ε.Η. και οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας

*Από τον υπεύθυνο ραμματείας Στρατηγικού σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ Στ. Χατζηστυλιανό

Θα αναζητηθούν οι ευθύνες

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις πολιτικές της των τελευταίων δυο ετών, διέλυσε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την οδήγησε σε κατάρρευση προς όφελος των ανταγωνιστών της.

Συμφώνησε με την Τρόικα να περιοριστεί το μερίδιο της Δ.Ε.Η. από το 95% της  ς, στο 50% μέχρι το 2020. Το έκανε με μηδενικό οικονομικό αντάλλαγμα για την επιχείρηση και το Δημόσιο. Είναι μια απόφαση που οδηγεί με βεβαιότητα σε κατάρρευση της Δ.Ε.Η. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα από αυτό.

Η Δ.Ε.Η. έχει ήδη απωλέσει το 75% της χρηματιστηριακής αξίας και η διάλυσή της, με τους κινδύνους που εγκυμονεί, συνιστά υπονόμευση της ελληνικής οικονομίας.

ια όλα αυτά, η Κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους της επιχείρησης και στις οικογένειές τους, στους προμηθευτές της, αλλά κυρίως στον λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το «φέσι» της Κυβέρνησης στη Δ.Ε.Η., που αποτιμάται σε πολλά δις ευρώ.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Ας μην αμφιβάλλουν οι εμπλεκόμενοι πως οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν.

  1. Οι δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για βίαιη του μεριδίου ς της Δ.Ε.Η., η προβληματική εφαρμογή των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, η εις βάρος της Δ.Ε.Η. μετοχοποίηση του ΑΔΜΗΕ και οι λογαριασμοί καθιστούν απαραίτητο να προχωρήσει η παραχώρηση ή η πώληση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων της Δ.Ε.Η. Μόνον έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες, ώστε αφενός η Δ.Ε.Η. να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την διάσωσή της και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και αφετέρου να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός προς όφελος των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
  2. Αναδιαμόρφωση της διοικητικής δομής της εταιρείας, με στόχο να αναδειχθεί το ανθρώπινο δυναμικό της, που αποτελεί και το πιο σημαντικό «περιουσιακό» της στοιχείο. Με το νέο λειτουργικό μοντέλο, θα υιοθετηθούν οι καλύτερες διεθνείς πρακτικές για τη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.
  3. Προώθηση της συμμαχίας της Δ.Ε.Η. με στρατηγικό επενδυτή, προκειμένου να αναπτυχθεί ως περιφερειακή δύναμη και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση