Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Ξεπέρασε και τους 40°C ο υδράργυρος!
Ξεπέρασε και τους 40°C ο υδράργυρος!

Ξεπέρασε και τους 40°C ο υδράργυρος!

του ιάννη Κλλιάνου

Σε πείσμ όσων ήθελαν, να μην ξεπερνούν σήμερα οι τους 33-34°C και τοπικά τους 35°C, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι ο υδράργυρος ξεπέρασε ακόμη και τους 40°C!

Η αλήθεια είναι ότι έκανα λίγη υπομονή για να περάσει το σημερινό μεσημέρι ώστε να βγάλω την συγκεκριμένη , γιατί δεν σας κρύβω ότι όλες αυτές τις μέρες που σας είχα ενημερώσει για αυτή την θερμή εισβολή, πολλοί ήταν εκείνοι ( ή ερασιτέχνες προγνώστες) που έσπευσαν να με “φωτογραφήσουν” σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα ή το διαδίκτυο και να πουν ότι ήμουν αρκετά υπερβολικός που μιλούσα για 37-38°C σε τοπικό επίπεδο.

Εξάλλου δεν είχα μιλήσει για καύσωνα αλλά για σημαντικότατη θερμή εισβολή η οποία θα εκτόξευε τον υδράργυρο στις τιμές που σε προηγούμενο post έχω αναφέρει. Έτσι και αλλιώς μπορείτε να κατεβείτε λίγο παρακάτω στο προφίλ και να δείτε τους νομούς με τις μέγιστες που προέβλεπα.

ια άλλη μια φορά όμως, δικαιώνεται η διάθεση μου να είμαι αναλυτικός και όσο μπορώ έγκυρος στις προγνώσεις μου. Και μάλιστα σας είχα μιλήσει συγκεκριμένα για τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και τις περιοχές της Κρήτης, όπου σήμερα θα είχαμε πάνω από 37°C.

Σας παραθέτω λοιπόν τις μέγιστες θερμοκρασίες σήμερα και θα προτείνω σε όσους ασχολούνται με την μετεωρολογία και προέβλεπαν σήμερα 33-35°C να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να κάνουν τη δουλειά τους όπως αξίζει η ίδια η επιστήμη της Μετεωρολογίας.

* Άργος : 40.1°C
* Κρανίδι Αργολίδας : 39.1°C
* Νεμέα : 38°C
* Τανάγρα 38°C
* Δίδυμα Αργολίδας : 37.5°C
* Λάρισα : 37°C
* Κνωσσός (Ηρακλείου) : 37°C
* Σητεία (Λασιθίου) : 37°C
* Κωπαΐδα (Βοιωτίας) : 37°C
* Χανιά : 37°C
* Ναύπλιο : 36.5°C
* Μακρακώμη (Φθιώτιδας) : 36.2°C
* Ρέθυμνο : 36°C
* Θήβα : 36°C
* Ιπποκράτειος (Αττική) : 35.5°C
* Λιβαδειά : 35.5°C
* Λαμία : 35.2°C
* Τρίκαλα : 35°C
* Λίνδος (ς) : 35°C
* Αγία Παρασκευή & Ψυχικό (Αττική) : 35°C
* Σπάτα & Παλλήνη (Αττική) : 35°C
* Σπάρτη 35°C
* Καρδίτσα : 35°C

Όπως είναι λογικό, σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν αυτόματοι Μετεωρολογικοί Σταθμοί, με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε σίγουρα ποιες ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες. Σκεφτείτε λοιπόν, σε πόσες ακόμη περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας ο υδράργυρος θα ξεπέρασε σίγουρα τους 37-38°C αλλά που δυστυχώς δεν υπάρχουν εγκατεστημένοι εκεί. Ασφαλώς όμως, όσοι μένουν εκεί το βίωσαν.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση