Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων
Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

Ξεκινούν κατασχέσεις καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων

Στη δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων ετοιμάζεται να προχωρήσει ο οικονομικός εισαγγελέας, αξιοποιώντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει. Ήδη, το Κέντρο έχει διαμορφώσει λίστα με γιατρούς του ΕΣΥ, των οποίων οι «ελέγχονται», ενώ έχουν και «περίεργα» εμβάσματα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια των ελεγκτικών Αρχών βρίσκεται λίστα 415 γιατρών, οι οποίοι είτε έστειλαν εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους (με συν άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο).

Έλεγχοι

Οι αρμόδιες έχουν ολοκληρώσει την προ, και για τους πρώτους 100 έχει διαπιστωθεί απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα και τις καταθέσεις που έχουν. Αυτήν τη στιγμή αναμένεται να υπογραφεί η σχετική που θα δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ωστόσο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, με βάση τα πρώτα ευρήματα, η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα.

Έλλειψη προσωπικού

Πάντως, ένα από τα σημαντικά προτα στην καταπολέμηση της ς είναι η έλλειψη προσωπικού στις ελεγκτικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μόνο 20 ελεγκτές για τον έλεγχο των 1.364.069 ΑΦΜ που βρίσκονται στα CD της μεγάλης ς. Παρ' όλα αυτά, από το ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν εισπραχθεί έως τ περίπου 45 εκατ. ευρώ (με ετήσιο στόχο 77 εκατ. ευρώ), ενώ το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει εισπράξει 253 εκατ. ευρώ (με ετήσιο στόχο 370 εκατ. ευρώ).

Πηγή: kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση