Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ξεκινούν 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
Ξεκινούν 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Ξεκινούν 29 Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί

Η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσουν οι ακινήτων στις 29 Νοεμβρίου 2017 επιβεβαιώθηκε χθες, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα τεχνικά κλιμάκια από την πλευρά των δανειστών.

Στη συνάντηση, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρήθηκε να αμβλυνθεί το αρνητικό που είχε δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα λόγω της καθυστέρησης στην έναρξη λειτουργίας της σχετικής πλατφόρμας.

Επί τάπητος κατά τις χθεσινές συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια τέθηκε και το μεγάλο «αγκάθι» που εξακολουθεί να υφίσταται στην πλήρη εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και δη για την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών επιχειρήσεων, όταν το ύψος του χρέους κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 .

Σύμφωνα με που συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση τα τεχνικά κλιμάκια δήλωσαν ότι συμφωνούν επί της αρχής της ελληνικής πρότασης, παρέπεμψαν όμως για τη λήψη οριστικών αποφάσεων στις συναντήσεις ανάμεσα στους συναρμόδιους υπουργούς με τους επικεφαλής των ελεγκτών των δανειστών. Σχετική συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου έχει ορισθεί για σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, καθώς και την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει να κρίνονται επιλέξιμες-βιώσιμες προς ένταξη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν θετικό ΕBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και χρηματοδοτικών αποσβέσεων) την τελευταία χρονιά πριν από την αίτηση, ή θετικό EBITDA δύο έτη κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας πριν από την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Η αποπληρωμή των οφειλών θα γίνεται το μέγιστο σε και προς τους εργαζόμενους το μέγιστο σε 24 δόσεις, το ύψος της μηνιαίας δόσης θα προκύπτει από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 , θα διαγράφονται οι προσαυξήσεις και τα , ενώ σε περίπτωση ύπαρξης ακίνητης περιουσίας θα μειώνεται το ύψος του «κουρέματος».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

  • Οι καθυστερήσεις των ΕΛΤΑ στο επίκεντρο της συνάντησης του Αθανάσιου Λιούπη με τον γ.γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρο… - https://t.co/lb2YE5WlAn -

  • Συνάντηση διευθύντριας Δ.Ε. Τρικάλων- υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων - https://t.co/0UHd0guIrp -

"Αλιεύοντας" την είδηση