Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Ξεκινά οσονούπω η αντιπυρική περίοδος
Ξεκινά οσονούπω η αντιπυρική περίοδος

Ξεκινά οσονούπω η αντιπυρική περίοδος

Κείμενο-φωτό
Σπύρος Κουτσοχρήστος 
Σε λίγες ημέρες ξεκινά  η αντιπυρική περίοδος για το έτος 2020, με το ακόλουθο χρονικό όριο: 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου.
Σε κάποιες όμως περιοχές της πατρίδα ,  λόγω του κλιματός τους, το ανωτέρω χρονικό όριο της αντιπυρικής περιόδου διαφοροποιείται:
 

*Εύβοια

Με απόφαση της Πυροσβεστικής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, για την νήσο Εύβοια η Αντιπυρική περίοδος ορίζεται από την 1η Απριλίου ε.ε. έως και την 31η Οκτωβρίου ε.ε.
 
* Πελοπόννησος
Με την υπ. αριθμ. 1/2020 Πυροσβεστική Διάταξη του Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου, η αντιπυρική περίοδος του 2020, ορίζεται από 15 Απριλίου έως  31 Οκτωβρίου, με τους σχετικούς περιορισμούς που απορρέουν από αυτήν.
Η Ελλάδα ως Μεσογειακή χώρα, έχει ” παράδοση ” στις δασικές πυρκαγιές, με τις γνωστές σε όλους μας καταστροφικές συνέπειες, για αυτό και η 6μηνη διάρκεια
της αντιπυρικής περιόδου, το μισό έτος δηλαδή.
Φέτος,  λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας,  της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία το κορωναϊού ( Covid – 19 ) και του περιορισμού των μετακινήσεων, που έχει ως  αποτέλεσμα τον πλημμελή καθαρισμό της βλάστησης και απομάκρυνσης της εύφλεκτης ύλης όπου αυτό απαιτείται, πρέπει όλοι  μας να είμαστε περισσότερο  ευαισθητοποιημένοι, πολύ προσεκτικοί και παρατηρητικοί.
Περισσότερες οδηγίες για την πρόληψη & διαχείριση των δασικών πυρκαγιών, στον επίσημο ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ - https://t.co/fk98BTy1dx -

  • Συνάντηση Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Πρόληψης με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη - https://t.co/bzCZTZSWJp -

  • Μεταστεγάζεται η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας - https://t.co/FEssp4N1rF -

"Αλιεύοντας" την είδηση