Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » WSJ: Επίσκεψη εντυπώσεων του Τσίπρα στην Ρωσία
WSJ: Επίσκεψη εντυπώσεων του Τσίπρα στην Ρωσία

WSJ: Επίσκεψη εντυπώσεων του Τσίπρα στην Ρωσία

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδς δεν πάει γι να ζητήσει δανεικά στον , αλλά για να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη προς λαϊκή κατανάλωση», αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της για τη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης ς με τον πρόεδρο της σίας.

Σύμφωνα με το της WSJ τα οικονομικά της σίας δεν επιτρέπουν στις δύο χώρες να ονειρεύονται μια χρηματοδότηση της Ελλάδας. Πέρα από αυτό, το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα είναι περιορισμένο, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ελληνική πλευρά, η οποία αν και θα επιθυμούσε να βρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, δεν μπορεί να το πετύχει στο πρόσωπο της Ρωσίας.

Οπότε – συνεχίζει το δημοσίευμα- η επίσκεψη στη Ρωσία έχει ως απώτερο σκοπό να ευχαριστήσει τους Έλληνες ψηφοφόρους αφού η ερμηνεία που δίνεται είναι ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει με αυτό τον τρόπο την περιφρόνηση της στους ευρωπαίους της.

Περισσότερα οφέλη σύμφωνα με το δημοσίευμα θα έχει ο Πούτιν αφού με την επίσκεψη αυτή ο ρώσος πρόεδρος θα μπορέσει να ισχυριστεί πως υπάρχουν ρωγμές στη Δύση σχετικά με τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στους Ρώσους για το Ουκρανικό ζήτημα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση