Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / WSJ: Επίσκεψη εντυπώσεων του Τσίπρα στην Ρωσία
WSJ: Επίσκεψη εντυπώσεων του Τσίπρα στην Ρωσία

WSJ: Επίσκεψη εντυπώσεων του Τσίπρα στην Ρωσία

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν πάει για να ζητήσει δανεικά στον , αλλά για να πραγματοποιήσει μια προς λαϊκή κατανάλωση», αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της για τη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το άρθρο της WSJ τα οικονομικά της Ρωσίας δεν επιτρέπουν στις δύο χώρες να ονειρεύονται μια χρηματοδότηση της Ελλάδας. Πέρα από αυτό, το ενδιαφέρον του για την είναι περιορισμένο, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ελληνική πλευρά, η οποία αν και θα επιθυμούσε να βρει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, δεν μπορεί να το πετύχει στο πρόσωπο της Ρωσίας.

Οπότε – συνεχίζει το δημοσίευμα- η στη έχει ως απώτερο σκοπό να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους αφού η ερμηνεία που δίνεται είναι ότι η ελληνική πλευρά επιδεικνύει με αυτό τον τρόπο την περιφρόνηση της στους ευρωπαίους της.

Περισσότερα οφέλη σύμφωνα με το δημοσίευμα θα έχει ο Πούτιν αφού με την επίσκεψη αυτή ο ρώσος πρόεδρος θα μπορέσει να ισχυριστεί πως υπάρχουν ρωγμές στη Δύση σχετικά με τις που έχουν επιβληθεί στους Ρώσους για το Ουκρανικό ζήτημα.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

  • Εντυπωσίασαν σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/J2kMlTQVcF -

"Αλιεύοντας" την είδηση