Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Βυθίζεται το «Παναγία Τήνου»
Βυθίζεται το «Παναγία Τήνου»

Βυθίζεται το «Παναγία Τήνου»

Στο χειρότερο δυνατό σημείο του λιμανιού του Πειραιά το παροπλισμένο, εγκαταλελειμμένο  και κατασχεμένο λόγω οφειλών της πλοιοκτήτριας Ventouris Sea Lines στο ΝΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβατηγό οχηματαγωγό « Τήνου», ξεκίνησε να βυθίζεται το πρωί της Τρίτης.

Το σημείο είναι κρίσιμο καθώς βρίσκεται μεταξύ των προβλήτων που προσορμούν οι γραμμές της Κρήτης και οι γραμμές των Κυκλάδων. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η αυξημένη λόγω εορτών του επιτείνει το πρόβλημα.

 Σύμφωνα με πηγές του το επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί έναντι οφειλών ελλιμενισμού προς την εισηγμένη, όμως που δε μπόρεσε να ληφθεί λόγω και της αδυναμίας του ΔΣ να συγκληθεί εδώ και 2 βδομάδες εξαιτίας αντιδράσεων εργαζομένων στην ιδιωτικοποίηση.

Το έχει ναυπηγηθεί το 1972 και είναι μήκους 117 μέτρων και ολικής χωρητικότητας (GT) 5,122 τόνων.

Στο σημείο του εν εξελίξει ναυαγίου έσπευσαν ρυμουλκά, δύτες και εταιρείες αντιρύπανσης προκειμένου αφενός να ελεγχθεί η κλίση την οποία έχει πάρει και αφετέρου να αποτραπεί των υδάτων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

"Αλιεύοντας" την είδηση