Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βρυξέλλες: «Σύμβολο κακοδιαχείρισης» η επένδυση στο Ελληνικό
Βρυξέλλες: «Σύμβολο κακοδιαχείρισης» η επένδυση στο Ελληνικό

Βρυξέλλες: «Σύμβολο κακοδιαχείρισης» η επένδυση στο Ελληνικό

Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την της επένδυσης στο Ελληνικό ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Σύμβολο κακοδιαχείρισης και καθυστέρησης» αποκάλεσε την επένδυση στο Ελληνικό, ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση δημοσιογράφων πριν το . Και ενώ η είναι εκτός ατζέντας στην συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Δευτέρας ο αξιωματούχος ανέφερε ότι η θα έχει τεράστια οφέλη από το να ξεμπλοκάρει αυτή η υπόθεση, πολύ μεγαλύτερα από την ίδια την επένδυση.

Μετά την για κήρυξη 300 στρεμμάτων ως αρχαιολογικό χώρο από το ΚΑΣ εκπρόσωπος της επιτροπής δηλώνει πως «οι της Επιτροπής είναι ενήμερες και εξετάζουν την του ΚΑΣ. Οι Ελληνικές Αρχές έχουν δεσμευθεί υπό τους όρους του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να προωθήσουν την ανάπτυξη του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί μια κομβικής σημασίας επένδυση για την δημιουργία θέσεων ς και ανάπτυξη».

Χθες, η κυβέρνηση υποδέχθηκε με εμφανή ανακούφιση την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και διεμήνυσε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, την αποφασιστικότητά της να κινηθούν «με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς» όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και τη βεβαιότητα ότι «πάρα πολύ γρήγορα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την, από τη μεριά του ελληνικού Δημοσίου, εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων», όπως αυτός δήλωσε. Στις υποχρεώσεις που μένει να εκπληρωθούν συμπεριλαμβάνονται η έκδοση των προβλεπόμενων υπουργικών αποφάσεων από το υπουργείο Πολιτισμού, η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος με το σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης του υ και τις εφαρμοστικές του σχεδίου υπουργικές αποφάσεις, προϋποθέσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» από το Δημόσιο στον επενδυτή.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση