Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βροχή, επεισόδια, βανδαλισμοί στα hotspots των νησιών
Βροχή, επεισόδια, βανδαλισμοί στα hotspots των νησιών

Βροχή, επεισόδια, βανδαλισμοί στα hotspots των νησιών

Η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών έφερε βροχή, λάσπες και… εντάσεις στα hotspots (ή κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ΚΥΤ) στα , όπου η κατάσταση λόγω υπερπληθυσμού είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το Σαββατοκύριακο παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες ακόμη 202 άτομα έφτασαν με βάρκες από την στα .

Στη , το ΚΥΤ της Λέσβου, αργά το βράδυ της Κυριακής, λίγο μετά τις 11, συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου μοιράζεται το προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες στους καταυλισμούς και για τον χρόνο παραμονής. Λίγο μετά οι τόνοι ανέβηκαν και οι προκάλεσαν φθορές εντός του καταυλισμού, ενώ οι ταραχές επεκτάθηκαν. Με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων τα πνεύματα ηρέμησαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ένα «σύνηθες» περιστατικό κλοπής οπωροκηπευτικών από θερμοκήπιο εξελίχθηκε σε σύρραξη μεταξύ μεταναστών και πολιτών της Χίου με αποτέλεσμα τη έξι μεταναστών και ενός ημεδαπού.

Οπως φαίνεται, οι μετανάστες μπήκαν σε θερμοκήπιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων από το hotspot της ΒΙΑΛ, και αφαίρεσαν φρούτα και λαχανικά. Ο ιδιοκτήτης, ηλικίας 75 ετών, τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τους σταματήσει, όμως εκείνοι αντιστάθηκαν, με συνέπεια να έρθουν στα χέρια. Ο γιος του 75χρονου προκειμένου να σταματήσει ο καβγάς πυροβόλησε με το κυνηγετικό του στον αέρα. Οι έξι μετανάστες και το άτομο που πυροβόλησε συνελήφθησαν και χθες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος εντέλει τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση