Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν την Ελλάδα – Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν την Ελλάδα – Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Βροχές και καταιγίδες σαρώνουν την Ελλάδα – Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Eπιδείνωση παρουσιάζει ο από το βράδυ της Τετάρτης με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις .

Την Πέμπτη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες βροχές θα εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική , τη Θράκη και την Κρήτη. Τα φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo.gr, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες. Τις μεσημεριανές ώρες οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Τις βραδινές ώρες ο στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στα ανατολικά κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στις . Παροδικές αναμένεται να εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά και πιθανόν πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής ς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοα θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 7 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 12, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 15, στα υιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 16 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στη Ρόδο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις που μόνο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Στο υιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριου και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί, αλλά σταδιακά στα νότια πελάγη γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση