Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βροχερός ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και τη Δευτέρα
Βροχερός ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και τη Δευτέρα

Βροχερός ο καιρός με ισχυρούς ανέμους και τη Δευτέρα

Απγορευτικό πόπλου και α πτήσεων

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με πιθανόν κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα στην Πελοπόννησο και το Νότιο Αιγαίο θα συνθέσουν το σκηνικό του καιρού και τη Δευτέρα, με χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους δυτικών διευθύνσεων και την πτώση της θερμοκρασίας. Ο αναμένεται να παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από τα Βόρεια.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το του Εθνικού Αστεροσκοπείου:

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη αναμένονται τη Δευτέρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας. Βαθμιαία από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στη , 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 7 έως 12 βαθμούς), 15 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 12 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τις πρωινές ώρες πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στις θάλασσες θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε αναμένονται στη . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου και α πτήσεων λόγω θυελλωδών ανέμων

Προβλήματα με αεροπορικές πτήσεις και ακτοπλοϊκά δρομολόγια, έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες στο Ν. Καζαντζάκης και το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Δύο πτήσεις για Ηράκλειο, μία από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν, ενώ μια ακόμη πτήση που είχε ξεκινήσει από το Ελ. Βενιζέλος επέστρεψε στο της Αθήνας, καθώς δεν κατέστη δυνατό να προσγειωθεί, λόγω των ανέμων, που σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης φτάνουν μέχρι και τους 40 κόμβους.

Μέχρι την εκτόνωση των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε και ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου εκατοντάδες επιβάτες, και λόγω των ημερών, είχαν φτάσει για να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά.

Απαγορευτικό απόπλου στα λιμάνια Ζακύνθου και Κεφαλονιάς

Απαγορευτικό απόπλου ισχύει από σήμερα το πρωί για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζακύνθου – Κυλλήνης και Πόρου (Κεφαλονιάς) – Κυλλήνης λόγω των θυελλωδων ανέμων που πνέουν στη περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα δύο νησιά το απαγορευτικό ισχύει έως τις 6 το απόγευμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση