Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βρυξέλλες: Καμία απόφαση για το ασφαλιστικό μέχρι και τον Φεβρουάριο
Βρυξέλλες: Καμία απόφαση για το ασφαλιστικό μέχρι και τον Φεβρουάριο

Βρυξέλλες: Καμία απόφαση για το ασφαλιστικό μέχρι και τον Φεβρουάριο

«Φιλόδοξο» χρκτήρισε ευρωπαίος αξιωματούχος το του ασφαλιστικού καθώς περιλαμβάνει συγχώνευση των ταμείων, μία πάγια θέση των θεσμών. Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η πρόταση των ελληνικών Αρχών, καθώς αυτό θα γίνει μέσα από τις διεξοδικές συζητήσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες. ι' αυτό και ο αξιωματούχος της ευρωζώνης επεσήμανε ότι δεν αναμένεται καμία συγκεκριμένη απόφαση ούτε στο αυριανό Eurogroup, αλλά ούτε και σ' αυτό του Φεβρουαρίου που συγκαλείται σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Οσον αφορά την πρώτη , σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα της ευρωζώνης, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την έλευση των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Εκτός από το παραμένουν ανοιχτά και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, το ιδιωτικοποιήσεων, η οριστικο των δημοσιονομικών στόχων για το , αλλά και η μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε ότι δεν μπορεί να κλείσει η αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ. Όσον αφορά την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους αυτή δεν θα ξεκινήσει εάν δεν υπάρχουν οι ανάλογες δημοσιονομικές προβλέψεις που θα προκύψουν από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Συγχρόνως το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άμεσες λήξεις πληρωμών επιτρέπει να “μην βρισκόμαστε σε τρομερή βιασύνη” αλλά να ακολουθήσουμε την καλύτερη δυνατή διαδικασία.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση