Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βρετανικό και σουηδικό ριάλιτι θα γυριστούν στην Ελλάδα
Βρετανικό και σουηδικό ριάλιτι θα γυριστούν στην Ελλάδα

Βρετανικό και σουηδικό ριάλιτι θα γυριστούν στην Ελλάδα

Νέες ευκαιρίες τουριστικής προβολής προκύπτουν για ελληνικούς προορισμούς που προσελκύουν γυρίσματα ξένων reality shows.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο νέα realities θα γυριστούν στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα, εκ των οποίων το ένα θα προβληθεί σε αγγλικό και το άλλο σε σουηδικό κανάλι. Γενικότερα, η γυρισμάτων ξένων κινηματογραφικών παραγωγών έχει ενσωματωθεί εδώ και χρόνια από ξέ ανταγωνιστικούς προορισμούς στην τουριστική τους στρατηγική. Στην Ελλάδα σε πολύ λίγες περιπτώσεις υπήρξε συντονισμός για την προσέλκυση μιας ς. Για παράδειγμα, η παραγωγή του «Mamma Mia» προσέφερε προβολή στον τουρισμό αλλά και άμεσο όφελος 39 εκατ. ευρώ.

Στο πρώτο reality, που θα γυριστεί σε ελληνικό μπουτίκ 5 αστέρων, θα συμμετέχουν διάσημοι Βρετανοί οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πελάτες οι οποίοι θα επιλεγούν από την τηλεοπτική παραγωγή. H εκπομπή του αγγλικού καναλιού Ε4 με την επωνυμία «Five Star Hotel», που θα μεταδοθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα μέλη των διασήμων που θα υποδεχθούν τους επισκέπτες στη ρεσεψιόν του υ. Ωστόσο, μία από τις περιπτώσεις που ήδη συζητήθηκε είναι πρόσωπο το οποίο συνδέεται εξ αγχιστείας με τη βασιλική οικογένεια. «Κριτές» των διασήμων ως προς την απόδοσή τους στη λειτουργία του ξενοδοχείου θα είναι οι υποψήφιοι πελάτες, οι οποίοι έχουν κληθεί να υποβάλουν τις συμμετοχής τους στην παραγωγή έως τις 23 Αυγούστου. Οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πολυτελείς στην Ελλάδα με όλα τα έξοδα καλυμμένα από την παραγωγή αλλά και να συναναστραφούν με τα αγαπημένα τους είδωλα. Η παραγωγή ανέφερε ότι αναζητεί νέους ανθρώπους που θα έχουν διάθεση για ρομαντισμό και περιπέτεια, αλλά και για μεγάλες αποφάσεις, αφού στο ελληνικό 5άστερο ξενοδοχείο πρόκειται να λάβουν χώρα γάμοι, προτάσεις γάμων, αρραβώνες, μπάτσελορ και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Το δεύτερο reality με την επωνυμία «Superstar», του σουηδικού καναλιού KANAL 5, θα γυριστεί στα Χανιά. Ηδη, ο Δήμος Χανίων έδωσε άδεια κινηματογράφησης σε δημόσια μέρη του προορισμού. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα βρεθεί από τις 12 έως τις 25 Οκτωβρίου στην πόλη των Χανίων το 50μελές συνεργείο της παραγωγής του σόου, το οποίο θα προβληθεί στη Σουηδία τη σεζόν του 2018. Η εκπομπή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο σουηδικό κοινό και αφορά Σουηδούς αθλητές με κορυφαίες επιτυχίες σε διεθνείς οργανώσεις οι οποίοι συναγωνίζονται σε αθλήματα όπως κολύμβηση, τοξοβολία, άλμα εις ύψος κ.ά. σε εξωτερικές τοποθεσίες. Αναλυτικά, τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εντός και εκτός του Προμαχώνα San Salvatore, στην περιοχή των πρώην παιδικών κατασκηνώσεων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, σε περιοχή κοντά στον Ναό των Αγίων Αποστόλων και στις Λουτράκι και Μαράθι.

Σύμφωνα με τον δήμο, η προβολή των τοποθεσιών μέσω του reality αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τουριστική και για ανάδειξη της πόλης των Χανίων ως προορισμού 365 ημερών. Να σημειωθεί ότι τα Χανιά αποτελούν τον πλέον δημοφιλή προορισμό για τους Σουηδούς τουρίστες στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι οι Σουηδοί βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τουριστών που επισκέπτονται ετησίως τα Χανιά και ακολουθούν οι Νορβηγοί, οι Βρετανοί και οι Δανοί.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση