Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Βράβευση της Αθήνας στα «Όσκαρ των Μουσείων»
Βράβευση της Αθήνας στα «Όσκαρ των Μουσείων»

Βράβευση της Αθήνας στα «Όσκαρ των Μουσείων»

Tο βραβείο της πόλης με την ισχυρότερη δυναμική πολιτιστικού προορισμού για το 2017 (Emerging Cultural City of the Year) έλαβε η Αθήνα χθες. Η πόλη βραβεύτηκε στο Λονδίνο από τον διεθνή οργανισμό Leading Culture Destinations Awards, τα «Oσκαρ των Μουσείων» όπως ονομάζονται, με το σκεπτικό ότι παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, η ελληνική πρωτεύουσα κατάφερε να υποστηρίξει τον πολιτισμό και τον τουρισμό. Μαζί με τη συν-φιλοξενία της documenta 14, της μεγαλύτερης εικαστικής διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης καθώς και τα εγκαίνια και τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Αθήνα αναδεικνύεται σε ελκυστικό και πολιτιστικό προορισμό.

Το βραβείο παρέλαβε χθες σε επίσημη εκδήλωση στο Λονδίνο ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Η πόλη μας είναι ελκυστική, ασφαλής, ανοικτή στην πρωτοπορία, έτοιμη να αναλάβει και νέες, μεγάλες διοργανώσεις – όπως η documenta 14. Aλλωστε, έχουμε μπροστά μας την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου από τον Απρίλιο του 2018 και για ένα χρόνο, μια μεγάλη διάκριση από την UNESCO» τόνισε.

O θεσμός των Leading Culture Destinations Awards θεσμοθετήθηκε το 2014 και από τότε έχουν βραβευτεί μουσεία, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη, το Ερμιτάζ και το Μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο, εκθέσεις και πόλεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρελθόν ο Πόζογλου, παρών ο Βασιλούδης στον Ολυμπιακό Βόλου - https://t.co/JUhyaWhdXF -

  • Πρεμιέρα της Παιδικής Σκηνής της Πειραματικής Σκηνής με «Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» - https://t.co/NYilpMfqwf -

  • Ενέργειες του δημάρχου Σκοπέλου στην Αθήνα - https://t.co/4F2HFial5R -

"Αλιεύοντας" την είδηση