Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών
Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Τα βήματα που θα ακολουθήσει η σχετικά με την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά σχολεία, αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην , αναφέρεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν με τροπο του Ν. 3838/2010 και αφού ληφθεί υπόψη η απόφαση ΣτΕ του 2011, με την οποία κρίνονταν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου Ραγκούση.

Ο Εσωτερικών ενημερώνει ότι θα προχωρήσει η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/98/ΕΕ. Πρόκειται για Οδηγία που αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και ς στην επικράτεια κράτους μέλους.

Ο χαρακτηρίζει δεδομένη επίσης τη «θέληση της ς για παροχή δυνατότητας επαναφοράς στη νομιμότητα όσων απώλεσαν την άδεια διαμονής τους κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για την τακτο της διαμονής όσων βρίσκονται επί μακρόν στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζητώντας να ενημερωθεί για το ποιες ρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση για τρίτων χωρών και τον Κώδικα Ιθαγένειας.

Πηγή: newsbomb.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση