Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών
Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Τα βήματα που θα ακολουθήσει η σχετικά με την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά , αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην Βουλή, αναφέρεται ότι οι θα γίνουν με τροποποίηση του . 3838/2010 και αφού ληφθεί υπόψη η του 2011, με την οποία κρίνονταν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου Ραγκούση.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει ότι θα προχωρήσει η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/98/ΕΕ. Πρόκειται για Οδηγία που αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους πολίτες τρίτων χωρών ενιαίας άδειας διαμονής και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει δεδομένη επίσης τη «θέληση της κυβέρνησης για παροχή δυνατότητας επαναφοράς στη νομιμότητα όσων απώλεσαν την άδεια διαμονής τους κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για την τακτοποίηση της διαμονής όσων βρίσκονται επί μακρόν στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζητώντας να ενημερωθεί για το ποιες ρυθμίσεις προωθεί η για πολίτες τρίτων χωρών και τον Κώδικα Ιθαγένειας.

Πηγή: newsbomb.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Βόλο η #MENSA προς αναζήτηση των δυνατών μυαλών - https://t.co/FZ6DGp1Wj5 -

  • Επίθεση ιερωμένου με #βιτριόλι στη Μονή Πετράκη #βιτριόλι - https://t.co/NT8sUHQG1v -

  • Μετατίθενται για τις 10 Ιουλίου οι εκλογές του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» #ΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/IsjCOyNCcI -

"Αλιεύοντας" την είδηση