Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών
Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Βούτσης: Προωθείται η απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών

Τα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σχετικά με την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί, μεγαλώσει και φοιτούν ή έχουν φοιτήσει σε ελληνικά , αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.

Σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στην , αναφέρεται ότι οι αλλαγές θα γίνουν με τροποποίηση του Ν. 3838/2010 και αφού ληφθεί υπόψη η ΣτΕ του 2011, με την οποία κρίνονταν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις του νόμου Ραγκούση.

Ο ενημερώνει ότι θα προχωρήσει η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/98/ΕΕ. Πρόκειται για Οδηγία που αφορά στη διαδικασία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση στους τρίτων χωρών ενιαίας άδειας ς και εργασίας στην επικράτεια κράτους μέλους.

Ο υπουργός χαρακτηρίζει δεδομένη επίσης τη «θέληση της κυβέρνησης για παροχή δυνατότητας επαναφοράς στη νομιμότητα όσων απώλεσαν την άδεια ς τους κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, καθώς και για την τακτοποίηση της διαμονής όσων βρίσκονται επί μακρόν στη χώρα και πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτήν».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η ς του Φώφη Γεννηματά ζητώντας να ενημερωθεί για το ποιες ρυθμίσεις προωθεί η κυβέρνηση για τρίτων χωρών και τον Κώδικα Ιθαγένειας.

Πηγή: newsbomb.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση