Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Βουλή: Την αποπομπή Φίλη ζητεί η ΚΟ της ΝΔ
Βουλή: Την αποπομπή Φίλη ζητεί η ΚΟ της ΝΔ

Βουλή: Την αποπομπή Φίλη ζητεί η ΚΟ της ΝΔ

Την ποπομπή του υπουργού Πιδείας . Φίλη, εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεών του για τη ενοκτονία των Ποντίων, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι δηλώσεις αυτές χρησιμοποιήθηκαν και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από το τουρκικό «ως αντεπιχείρημα» για την εξυπηρέτηση των θέσεων της Αγκυρας, ζητεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δ.

Ειδικότερα, με Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, οι γαλάζιοι απευθυνόμενοι στον υπουργό Επικρατείας ν. Παππά, ως αρμόδιο για το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής, αιτιολογούν την εν λόγω πρωτοβουλία τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Φίλης είναι υπουργός και οι θέσεις του έχουν βαρύνουσα σημασία. Οι Τούρκοι, ευφυώς, εκμεταλλεύθηκαν τις δηλώσεις του, τιμώντας τον με πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις σε ημερήσιες εφημερίδες. Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν τολμά, μετά την οργή και τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού, να πάρει ξεκάθαρη και έντιμη θέση αποπομπής του ή της αποδοχής των θέσεών του».

Οι επερωτώντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «σύσσωμος ο –και όχι μόνο- ζητά την απομάκρυνση» του κ. Φίλη από την κυβέρνηση, απευθύνουν τις ακόλουθες ερωτήσεις στον υπουργό Επικρατείας: «Συμφωνείτε με την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας έβλαψαν τη διεθνή διάσταση που έχει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων και συνηγόρησαν υπέρ των σχετικών απόψεων της Τουρκίας; Θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Παιδείας ώστε να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις αυτές»;

Υπό το πρίσμα αυτό, οι βουλευτές της ΝΔ υπενθυμίζουν όσα ο κ. Φίλης είπε πρόσφατα σε συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας: «Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε τις ίδιες θέσεις στις 5/11/2015, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να έχει για το ίδιο θέμα δύο θέσεις: μία ως υπουργός και μία ως πολίτης. Στη Βουλή, όμως, όπως και σε κάθε δημόσια παρουσία του, ομιλεί ως υπουργός που δεσμεύει τη χ και όχι ως πολίτης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση