Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Βουλή: Την αποπομπή Φίλη ζητεί η ΚΟ της ΝΔ
Βουλή: Την αποπομπή Φίλη ζητεί η ΚΟ της ΝΔ

Βουλή: Την αποπομπή Φίλη ζητεί η ΚΟ της ΝΔ

Την αποπομπή του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, εξαιτίας των πρόσφατων δηλώσεών του για τη των Ποντίων, δηλώνοντας μάλιστα ότι οι αυτές χρησιμοποιήθηκαν και μπορεί να χρησιμοποιηθούν από το τουρκικό κράτος «ως αντεπιχείρημα» για την εξυπηρέτηση των θέσεων της Αγκυρας, ζητεί με τον πλέον επίσημο τρόπο, μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της .

Ειδικότερα, με Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν, με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, οι γαλάζιοι βουλευτές απευθυνόμενοι στον υπουργό Επικρατείας ν. Παππά, ως αρμόδιο για το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής, αιτιολογούν την εν λόγω πρωτοβουλία τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Ο κ. Φίλης είναι και οι θέσεις του έχουν βαρύνουσα σημασία. Οι Τούρκοι, ευφυώς, εκμεταλλεύθηκαν τις του, τιμώντας τον με πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις σε ημερήσιες εφημερίδες. Μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός κρύβεται και δεν τολμά, μετά την οργή και τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι του υπουργού, να πάρει ξεκάθαρη και έντιμη θέση αποπομπής του ή της αποδοχής των θέσεών του».

Οι επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας ότι «σύσσωμος ο Ποντιακός Ελληνισμός –και όχι μόνο- ζητά την απομάκρυνση» του κ. Φίλη από την , απευθύνουν τις ακόλουθες ερωτήσεις στον υπουργό Επικρατείας: «Συμφωνείτε με την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας έβλαψαν τη διεθνή διάσταση που έχει το ζήτημα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων και συνηγόρησαν υπέρ των σχετικών απόψεων της Τουρκίας; Θα αποπέμψει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Παιδείας ώστε να αποδείξει έμπρακτα την αποδοκιμασία της ελληνικής κυβέρνησης στις δηλώσεις αυτές»;

Υπό το πρίσμα αυτό, οι βουλευτές της υπενθυμίζουν όσα ο κ. Φίλης είπε πρόσφατα σε συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας: «Παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, ο Παιδείας επανέλαβε τις ίδιες θέσεις στις 5/11/2015, ισχυριζόμενος ότι μπορεί να έχει για το ίδιο θέμα δύο θέσεις: μία ως και μία ως πολίτης. Στη Βουλή, όμως, όπως και σε κάθε δημόσια παρουσία του, ομιλεί ως υπουργός που δεσμεύει τη χώρα και όχι ως πολίτης».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση