Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βουλή: Τη Δευτέρα το τελικό πόρισμα για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ – διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων
Βουλή: Τη Δευτέρα το τελικό πόρισμα για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ – διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων

Βουλή: Τη Δευτέρα το τελικό πόρισμα για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ – διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων

Με την κοινή πρδοχή ότι το σύστημα δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων από τράπεζες ήταν προβληματικό και ασύδοτο, αλλά με διαφορετικές προσεγγίσεις και εκτιμήσεις, τόσο ως προς τα αίτια, όσο και ως προς τις ευθύνες που υπάρχουν και σε ποια πρόσωπα πρέπει να καταλογισθούν, εμφανίστηκαν τα κόμματα κατά τη συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή επί του πορισματικού σχεδίου της πλειοψηφίας.

Οι τελικές πάντως των κομμάτων θα διαμορφωθούν στην τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας έπειτα από , και το απόγευμα θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το τελικό κείμενο.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπυρίδων Λάππας, έκανε λόγο για πυλώνα διαπλοκής, πολιτικού συστήματος – τραπεζών – ΜΜΕ, που αποδεικνύεται μέσα από τις μαρτυρικές στελεχών των τραπεζών, τις πορισματικές εκθέσεις της ΤτΕ και το πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη.

Όπως είπε ο κ. Λάππας, στο πόρισμα του κόμματος του «θα αποδίδονται συγκεκριμένες ευθύνες» ενώ καταλόγισε σε τραπεζικά στελέχη «πρακτική στη χορήγηση δανείων κατά των σύννομων κανόνων που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης από τη δικαιοσύνη».

Ειδικότερα, για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων, ο κ. Λάππας ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει το αποδεικτικό υλικό της ς από το πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη, για το σύνολο των 401 εκατ. ευρώ τα οποία πήραν και ΠΑΣΟΚ, που εισηγείται την ποινικής ς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση