Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Βουλή: Στις 10 Οκτωβρίου πιθανώς η προ ημερησίας για τη διαπλοκή
Βουλή: Στις 10 Οκτωβρίου πιθανώς η προ ημερησίας για τη διαπλοκή

Βουλή: Στις 10 Οκτωβρίου πιθανώς η προ ημερησίας για τη διαπλοκή

Στα ύψη βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο από χθες, με επίκεντρο το φαινόμενο της διαπλοκής και της διαφθοράς, με και να ανταλλάσσουν βαρύτατες κατηγορίες και τους κ. Αλ.Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη να προετοιμάζονται για μια νέα μετωπική σύγκρουση η οποία όπως φαίνεται δεν θα αργήσει.

Σύμφωνα με τον κατ' αρχήν κοινοβουλευτικό σχεδιασμό, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που αιτήθηκε ο πρωθυπουργός μετά από σχετική επισήμανση του αρχηγού της αξιωματικής ς, πιθανολογείται να διεξαχθεί την μεθεπόμενη Δευτέρα 10η Οκτωβρίου.

Στην πρωινή Διάσκεψη των Προέδρων ετέθησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ημερομηνίες: πέραν της 10/10, κατατέθηκε ως εναλλακτική η Πέμπτη 20 Οκτωβρίου. Η οριστικοποίηση λέγεται πως μπορεί να γίνει ίσως και αύριο Παρασκευή, μετά από σχετική συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στις 20 του επομένου μηνός είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οπότε ο πρωθυπουργός θα απουσιάζει.

Τον τόνο-προμήνυμα μιας σκληρής μετωπικής σύγκρουσης που έδωσαν από την πρώτη στιγμή οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, διατήρησαν σήμερα στη Βουλή με άλλες αφορμές ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

«Θα έρθετε να μιλήσετε εδώ με ονοματεπώνυμα και με διευθύνσεις μπροστά στον λαό, ενώπιος ενωπίω. Δεν θα αφήσουμε αυτή τη λάσπη στον ανεμιστήρα αναπάντητη», είχε πει χθες απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο πρωθυπουργός, καταθέτοντας το αίτημα για την προ ημερησίας . «Επανέρχεστε στον τόπο του εγκλήματος. Θα αναμένω με ανυπομονησία την ημερομηνία», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας είναι πλέον απολογούμενος και όχι κατήγορος. Λίγη ώρα αργότερα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωνε ότι για τα θέματα αυτά ο πρωθυπουργός είναι όχι απλώς απολογούμενος, αλλά κατηγορούμενος.

Σήμερα, λοιπόν, ο της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης απηύθυνε στον υπουργό Υγείας ερώτηση, καταγγέλλοντας παράξενες χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ψυχικής Υγείας, και στις οποίας συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Α. Ξανθός απάντησε ότι όλα έγιναν νόμιμα και πως δεν υπήρξε ευνοϊκή μεταχείριση των συγκεκριμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. «Τα δικά σας αμαρτήματα είναι πιστοποιημένα με ονοματεπώνυμο, καταγεγραμμένα και υπάρχουν στελέχη αυτών των δύο πολιτικών χώρων που είναι στη φυλακή», πρόσθεσε ο κ. Ξανθός, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά αμέσως: «Καλομελέτα κι έρχεται».

Λίγη ώρα αργότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. , αφενός μίλησε για παλαιότερο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή προκάτοχό του, τον κ. Μ.Σαλμά στο χώρο της Υγείας, και αφετέρου είχε οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. Β.Κεγκέρογλου και την κυρία Ευη Χριστοφιλοπούλου από τη . Η κυρία Χριστοφιλοπούλου τον αποκάλεσε «νεκροθάφτη της Υγείας», ο κ. απάντησε ότι τον κατηγορούν επειδή έκοψε παράξενες χρηματοδοτήσεις μέσω του ΚΕΛΠΝΟ, ενώ με τον κ. Κεγκέρογλου αντήλλαξε χαρακτηρισμούς «γελοίος» και «τραμπούκος». Οσον αφορά την καταγγελθείσα υπόθεση, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι ο κ. Σαλμάς υπερκοστολόγησε εξέταση (προδιαγνωστική αρθροσκόπηση), η οποία –όπως είπε- δεν χρειαζόταν, αφού πραγματοποιείται και μέσω μαγνητικής. Σύμφωνα με την Πολάκη, ο κ. Σαλμάς είχε πάρει με τον αδερφό του αντιπροσωπεία του μηχανήματος για τη συγκεκριμένη εξέταση και την κοστολογούσε 1500 ευρώ, ενώ στην , όπως πρόσθεσε, κοστίζει 450 δολάρια.

Η συνέχεια πιθανολογείται να δοθεί αύριο Παρασκευή, καθώς στη Βουλή και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα συζητηθεί επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ για το μεταναστευτικό.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση