Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Βουλή: Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το ν/σ για ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ
Βουλή: Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το ν/σ για ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ

Βουλή: Στην Ολομέλεια την Τετάρτη το ν/σ για ιδιωτικοποίηση του ΟΔΙΕ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από τη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, το νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο κυρώνεται η Σύμβαση Παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της διοργάνωσης και της διεξαγωγής αμοιβαίου στοιχήματος επί ιπποδρομιών στην , για περίοδο είκοσι ετών.

Το νόμου εισάγεται αύριο για ψήφιση στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η Σύμβαση είναι προς όφελος των εργαζομένων, ανέφερε κατά την ομιλία του ο Οικονομικών Ευκλείδης . Ο κ. πρόσθεσε ότι ήδη ο ΟΠΑΠ προσλαμβάνει στη νέα εταιρεία εργαζομένους, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα της μετάταξης εργαζομένων σε άλλους οργανισμούς και πρωτίστως στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικά με τα οφειλόμενα στους εργαζομένους του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, παρήχε τη διαβεβαίωση ότι, σε συνενόηση με το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τουλάχιστον κατά το μεγαλύτερο μέρος τους.

Σε ό,τι αφορά τα ποσά τα οποία διεκδικεί ο δήμος Μαρκοπούλου από τον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, από φόρους και , ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι ο νόμος 4141/13 απαγορεύει στους δήμους να προχωρούν σε κατασχέσεις σε βάρος εταιρειών που ιδιωτικοποιούνται, απαντώντας, όμως, σε σχετική παρέμβαση του της έας ς Μάκη Βορίδη δέχθηκε να αναζητηθεί κάποια νομική διέξοδος κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση